Deputatul fugar Marko Attila şi-a trimis demisia la Parlament. Ce îl aşteaptă pe alesul UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul UDMR Marko Attila şi-a trimis la Parlament demisia în original, după ce Camera Deputaţilor a refuzat să ia act de demisia acestuia, întrucât a trimis, prin email, o copie scanată a documentului.

Cazul deputatului UDMR care a fugit din ţară după ce DNA a cerut arestarea sa, Marko Attila, a fost amânat, săptămâna trecută, din lipsă de cvorum. DNA a trimis la Parlament, recent, a doua cerere de reţinere şi arestare a alesului, iar Marko a transmis săptămâna trecută că demisionează, însă demisia nu s-a înregistrat întrucât trebuia trimis documentul original şi nu o copie scanată.

Aleşii din Camera Deputaţilor ar fi trebuit să discute, joi, cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului, în cazul în care la Parlament nu ar fi ajuns până atunci documentul original. Odată ce acesta s-a înregistrat la Camera Deputaţilor, misiunea aleşilor este simplă: trebuie doar să ia act de demisia acestuia, moment în care UDMR-istul rămâne fără imunitate.

Deşi rămâne fără imunitate în urma demisiei, cazul lui Marko nu este mai simplu, întrucât acesta este fugit din ţară, la Budapesta. Potrivit procedurilor juridice, procurorii ar trebui să ceară un mandat european de arestare care ar urma să fie aprobat inclusiv de judecătorii din Ungaria.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în urmă cu aproape trei săptămâni, Camerei Deputaţilor, să încuviinţeze arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul ANRP în care au mai fost arestaţi preventiv fostul şef ANI Horia Georgescu şi deputatul PNL Theodor Nicolescu. Attila este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu.

Într-un alt dosar, Camera a dat aviz încă din luna decembrie pentru arestarea sa preventivă, dar deputatul UDMR a plecat din ţară. Avocatul său a spus atunci că acesta a ales să trăiască în Ungaria pentru că se simte nedreptăţit de justiţia din România.

Citeşte şi:

Deputatul fugar Marko Attila, scăpat de Parlament din lipsă de cvorum

Cazul deputatului UDMR care a fugit din ţară după ce DNA a cerut arestarea sa, Marko Attila, a fost amânat din lipsă de cvorum. DNA a trimis la Parlament, recent, a doua cerere de reţinere şi arestare a alesului, iar Marko a transmis săptămâna trecută că demisionează, însă demisia nu s-a înregistrat întrucât trebuia trimis documentul original şi nu o copie scanată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite