Matei Dobrovie şi-a dat demisia din USR: „Partidul a fost deturnat de un grup care a folosit o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Matei Dobrovie a anunţat că şi-a dat demisia din Uniunea Salvaţi România. Parlamentarul a precizat că susţine iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei şi că va merge la vot.

Matei Dobrovie, unul dintre puţinii conservatori ai USR, a anunţat joi dimineaţă că îşi dă demisia din formaţiune. 

„Susţin iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi demisionez din USR. Am votat PENTRU în Camera Deputaţilor şi îndemn cetăţenii României să iasă la vot pe 6–7 octombrie! Această iniţiativă civică este un exerciţiu democratic util, legitim şi îmbucurător. Este pentru prima dată când cetăţeni ai României strâng peste 3 milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voinţa lor nu trebuie şi nu poate fi ignorată“, a scris Dobrovie pe pagina sa de Facebook.

Matei Dobrovie reclamă că „membrii USR care susţin căsătoria formată dintr-un bărbat şi o femeie şi familia naturală sunt împiedicaţi să-şi exprime opiniile şi valorile atât public, fiind acuzaţi că prejudiciază imaginea USR, cât şi în interiorul partidului. Sunt hărţuiţi cu plângeri, şi, în final, excluşi sau sancţionaţi pentru «delicte de opinie»“.

În aceeaşi postare, Dobrovie îşi exprimă părerea de rău pentru „ce ar fi putut fi USR şi nu este“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite