Deputatul Teodor Lazăr: Avem nevoie de un Avocat al Poporului care să-i reprezinte pe români şi nu pe mafioţii din spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Lazăr. FOTO Arhivă
Teodor Lazăr. FOTO Arhivă

Deputatul Teodor Lazăr solicită Coaliţiei să aleagă un profesionist în funcţia de Avocat al Poporului, persoană care să îi reprezinte pe români „nu pe mafioţii din spatele gratiilor”.

„Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este doar primul pas către transformarea instituţiei într-una credibilă, în care românii să aibă încredere şi care să fie un sprijin real pentru cei care suferă nedreptăţi”, spune liderul USR, Teodor Lazăr. 

„Este extrem de important ca în locul doamnei Weber să venim cu o persoană care se bucură de respectul majorităţii românilor. Avem nevoie de o persoană cu o cultură şi o experienţă juridică extraordinară, dar care în acelaşi timp să fie un model de integritate şi moralitate. De aceea, cel mai bine este ca persoana care va fi nominalizată să nu fi făcut politică activă şi să nu fie apropiată de un partid sau altul”, spune preşedintele USR Bacău. 

Lazăr spune că noul Avocat al Poporului trebuie să reprezinte interesele românilor şi nu să acţioneze ca un avocat din oficiu al gulerelor albe aflate în spatele gratiilor.  „În toţi aceşti ani, doamna Weber avea dreptul şi chiar obligaţia de a interveni în procese de partea minorilor şi a celor care au fost victimele unor acte de corupţie. Din păcate, ea nu a făcut acest lucru niciodată. În schimb, activitatea sa a fost marcată de acţiuni în justiţie de partea gulerelor albe aflate în spatele gratiilor, în special de partea prietenilor săi din PSD şi din ALDE condamnaţi pentru fapte de corupţie. Ce fel de Avocat al Poporului este acela care nu este interesat de niciun caz în care victimele sunt copiii, în schimb este extrem de atentă la drepturile şi condiţiile de detenţie ale celor condamnaţi pentru corupţie? În plus, doamna Weber a atacat la CCR legea de impozitare cu 85% a pensiilor speciale, invocând că pensionarii speciali ar fi discriminaţi. Un Avocat al Poporului ar fi realizat că românii care plătesc pensie specială unor privilegiaţi sunt cei care cu adevărat sunt privilegiaţi. De aceea, avem nevoie de o persoană opusă în totalitate fostului Avocat al Poporului”, explică Lazăr. 

Liderul USR mai spune că astfel de numiri sunt extrem de importante pentru imaginea unei guvernări. 

„Sunt numiri politice la care românii se uită cu mare atenţie, numiri care definesc o guvernare atât din punct de vedere profesional cât şi moral. De aceea, avem obligaţia să alegem bine”, încheie Lazăr.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite