Deputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv pentru 30 de zile, a fost oprit de poliţie în trafic, la Urziceni, şi adus la sediul Poliţiei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosire a influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinere de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind prins de poliţie la Urziceni şi adus la Poliţia Capitalei.

UPDATE 23.40 Gheorghe Coman a fost adus la Poliţia Capitalei. Localizarea acestuia în apropierea oraşului Urziceni a fost posibilă în urma ajutorului acordat de SRI forţelor de poliţie.

Parlamentarul a fost oprit de poliţia la Urziceni şi va fi adus la sediul Poliţiei Capitalei

Anterior, Coman declara că urmează se predea, dar nu ştia unde să meargă: „O să mă predau. Nu ştiu unde să mă duc, trebuie să-mi sun avocatul”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a realizat pe 27 decembrie o cerere de arestare preventivă a parlamentarului de Buzău, însă un complet de trei judecători de la ICCJ au respins-o, dispunând ca acesta să fie cercetat în libertate, dar cu interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia luată de completul de trei judecători a fost constestată de procurorii anticorupţie, precum şi de avocaţii lui Coman. În faza de recurs de marţi completul de cinci judecători ai instanţei supreme a decis arestarea preventivă a lui Coman, hotărârea fiind definitivă.

Parlamentarul de Buzău a declarat pentru un corespondent Mediafax că trebuie să-şi consulte avocatul pentru a ştii unde „să se ducă”, iar avocatul lui Coman a susţinut că i-a recomandat parlamentarului să meargă acasă pentru că mandatul de arestare nu a fost emis.  

„O să mă predau, nu am ce să fac. Acum sunt pe drum, pe la Urziceni, veneam către Buzău şi am aflat vestea. Nu ştiu unde să mă duc, trebuie să-mi sun avocatul şi să văd unde mă predau, n-am idee eu cu chestiile astea. Mă predau nu se pune problema, dar nu ştiu unde. Dacă vin la Buzău, mă ţin ăştia aici? Sănătate. Dumnezeu e deasupra”, a declarat parlamentarul pentru corespondentul Mediafax.

Avocatul lui Coman, Bogdan Vlad, a declarat că nu a fost încă emis mandatul de arestare pe numele deputatului, motiv pentru care i-a recomandat acestuia să meargă acasă, „pentru că Poliţia va veni acolo”.

Citeşte şi:

Deputatul Gheorghe Coman, după gratii pentru următoarele 30 de zile. Acesta va fi cercetat în stare de arest

Deputatul Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei funcţiei de conducere din partid pentru obţinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii definitive luate marţi seară de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

VIDEO Ce avere are Gheorghe Coman, deputatul urmărit penal pentru corupţie

Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie după ce a fost prins în flagrant luând mită, are, potrivit declaraţiei de avere, opt terenuri agricole, intravilane şi extravilane, în suprafaţă totală de aproape 19.000 de metri pătraţi, o casă în comuna Năeni şi un credit de 53.500 de lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite