articolul anterior articolul urmator

Despre clasa de mijloc credincioasă pesedistă

7
10 Jan 2019 10:56:24
Adrian Fanaca

7 Comentarii

Stancu Dan
10.01.2019, 14:27:53

Mdeh, stiu si eu ? De unde si pana unde "am fost primii la comunism" ? Asa putem eticheta drept comunism cam orice. Realitatea e ca nici macar la comunismu' ala n-am fost "primii". Apoi teoria religiei. Religia e necesitatea unui cetatean de a-si rezolva problemele printr-o interventie care nu se incadreaza in evolutia obisnuita, naturala a mediului inconjurator. Un fel de "hai sa-i cerem sefului sa schimbe legile pentru noi". Biserica e institutia care pretinde ca are puterea sa mijloceasca "schimbarea legilor". Contra unui comision baban, fireste. Bon, sunt cetatenii care cer asa ceva "prosti" ? N-as zice. O gramada de cetateni (cica) inteligenti simt nevoia sa modifice mediu' inconjurator conform necesitatilor lor, doar ca nu se roaga (sau nu cotizeaza) catre o ipotetica forta suprema pentru a obtine asta. Deplangem lipsa de cultura si de civilizatie. Da' ce AM FACUT pentru a modifica acei parametri care GENEREAZA lipsa de cultura si civilizatie ? Pai n-am prea facut. Fiindca "noi suntem destepti si asteptam ca prostii sa faca ce le spunem noi doar fiindca suntem destepti". Simpatic. "Prostii" reactionaza la mediu, iar daca in mediu' ala "jupani" sunt niste ghertzoi cu bani atunci PE AIA ii vor recunoaste de modele. Nu pe "desteptii" care le tin teorii da' care nu le ofera practic nici o posibila cale de a propasi. Cetatenii mai putin dotati vad intelectuali in mizerie sau care slugaresc niste analfabeti. Si ajung, foarte logic, la concluzia ca analfabetu' e sef iar intelectualu' e sluga. Vrem sa schimbam ceva in Romania ? Pai, domnii intelectuali, incetati sa mai slugariti pentru toti analfabetii si ghertzoii. Nu mai pupati in dos tot felu' de specimene doar pentru ca va platesc sau pentru ca asa e "corect politic". Impuneti-va, demonstrati plebeului ca intelectualu' e SEF iar ghertzoiu' analfabet e SLUGA ... si vom avea o altfel de Romanie. Pana atunci ...

+1 (3 voturi)
Adrian Fanaca
11.01.2019, 12:22:16

Foarte pertinent comentariul. Hai cu răzvrătirea în fața șefilor analfabeți. Dar trebuie încredere de sine, iar ea vine doar din cultură.

-2 (2 voturi)
MadWolf
10.01.2019, 15:02:56

Bai, domnu' hautor, afla si tu ca daca nu existau traditiile si nationalismul la ora actuala ai fi vorbit ruseste si te-ai fi inchinat la Mecca. Si foarte probabil ti s-ar fi parut normal si nici nu ar fi putut sa-ti treaca prin cap ca ar fi putut sa fie altfel. Sa fie acolo la aia spalati pe creier de marxism ca tine. Asa se-ntampla cand pro...gresistul, cand pro...letarul satului se apuca de scris la gazeta. In rest avem antipatii comune in ceea ce priveste Dragnea, Tariceanu si PSD. Doar ca n-am vazut pana acum corb de inspiratie marxista sa-si scoata ochii cu alt corb de inspiratie sovietica.

0 (2 voturi)
Constantine Constantine
10.01.2019, 19:24:12

Neidoielnic ca exista antipatii insa singurul lucru care poate schimba antipatiile, antipaticii si eventual puterea si care este esenta democratiei,lipseste din noianul de presupuneri si explicatii pe care le da autorul: exprimarea vointei politice prin vot.Spun asta deoarece printr-o simpla aritmetica toate partidele asa zise de dreapta ar avea surplus de voturi peste cei socotiti acum antipatici si ar cistiga alegerile.Intrebarea care se naste este de ce aceste partide nu se unesc intre ele pentru a forma o uniune cu care sa triumfe in alegeri? Surprinde de fiecare data faptul ca toate formatiunile politice ce se considera de dreapta vor sa ajunga la putere fara ajutorul celorlalti.Lucru acre s-a intimplat si la ultimele alegeri.Raspunsul e unul simplu: Fiecare partid are propriile interese de grup si atunci liderii prefera sa piarda decit la putere sa fie un conglomerat. Iar acest aspect face ca din 2012 ,cum spune autorul , opozitia sa restarteze la putere de fiecare data actualul partid de guvernamint, care la rindul sau si el are pripriile interese de grup! Asa stind lucrurile, ma mira faptul ca cei ce condamna PSD-ul nu iau in calcul singura solutie de ai inlocui de la putere: unificarea dreptei.Altfel degeaba blesteme,antipatii si chiar ura.Mai exista insa o problema: exista un grup de cca 9-10 milioane de alegatori care sa-i pici cu ceara si nu vor sa se mai prezinte la vot. Sia sta pentru ca lor le este antipatica intreaga clasa politica.De ce? Pentru ca au realizat ca toti, indiferent de culoarea politica, vor la putere doar pentru satisfacerea intereselor de grup.Apartinind de acest nucleu, nici eu nu as vota componenti ai actualelor clase politice. Dar daca actualele partide ar fi date la lada de gunoi a istoriei si in locul lor ar veni politicieni noi care sa faca ceva pentru tara asta si sa satisfaca interesele cetatenilor si nu pe ale lor, as merge la vot. Si sint sigur ca odata cu mine vor mai veni milioane. Asa ca pina nu dispare actuala clasa politica ne lamentam degeaba.

+3 (3 voturi)
marius cristian
10.01.2019, 15:27:46

ROBOR-ul este manipulat de banci cu acordul BNR , si reprezinta gradul lacomiei de profit a banksterilor ... si intr-adevar creste vizibil atunci cand la guvernare NU ajunge cine trebuie , respectiv "Guvernul Meu".

-1 (3 voturi)