articolul anterior articolul urmator

Despre diferenţele dintre Viktor Orbán şi Liviu Dragnea

8
15 Apr 2018 08:51:12
Mircea Morariu

8 Comentarii

Iulian Arion
15.04.2018, 09:07:54

Nu-mi este simpatic Viktor: - Se opune accederii Romaniei in OECD, - A declarat la "scoala de vara" de la Tusnad ca in interiorul arcului carpatic este loc doar pentru natiunea maghiara, Pm ungar nu este iliberal. Iliberali sunt cei care condamna cetatenii Ungariei pentru optiunea electorala. Iliberalii nu au reflex democratic: nu-i respecta pe cei care voteaza diferit de idolii lor. Iliberalii sunt comisari ideologici care promoveaza proiecte de inginerie sociala in favoarea unor grupuri minoritare de presiune. Pentru societate, iliberalii reprezinta un pericol potential prin discursul care incita la ura.

0 (2 voturi)
Codruta=Tepes
15.04.2018, 16:30:46

Du-te si reinventeaza tu definitii in Transnistria ca acolo iti merge. In Romania definitia liberalismului este asta: "LIBERALÍSM s. n. 1. Doctrină politică și economică bazată pe ideea dreptului individului la egalitate, proprietate, libertate de expresie și acțiune, care proclamă principiul neintervenției statului în economie, existența economiei de piață etc." In consecinta iliberalismul nu poate fi decat acea doctrina politica care nu pune pret pe drepturile si principiile enumerate in definitia de mai sus sau chiar le contesta. Asa-zisa definitie din gargara ta propagandistica nu are nici o valoare. Exemplu: Viktor Orban este iliberal pentru ca el calca in picioare intr-o veselie libertatea de expresie si actiune(pumnul in gura presei si opozitiei), dreptul la egalitate(clica sa de corupti este mai "egala" decat restul), la proprietate(ce face cu universitatile si afacerile care refuza sa i se subordoneze) s.a.m.d.

-3 (3 voturi)
Iulian Arion
15.04.2018, 09:13:39

Indivizi ca Dragnea sunt in toate partidele. Ei sunt promovati de ofiterii fostei securitati. Scopul este jaful ocult al banului public prin comenzui publice inoportune, inutile, supraevaluate. Ofiterii securitatii selecteaza indivizi imorali in relatiile de familie: depravati, poligami, divortati. Ei stiu ca respectivii candidati fac orice pentru banii necesari satisfacerii viciilor.

0 (2 voturi)
Iulian Arion
15.04.2018, 13:44:00

Dragnea Nicolae este comparabil cu Ludovic Orban. Ambii sunt specialisti in a nu construi niciun km de autostrada. Ca ministru al transporturilor in guvernul Tariceanu, Orban a finantat o sumedenia de studii de fezabilitate. Studiile de fezabilitate reprezinta cea mai frecventa practica de tip mafiot in ocultarea banului public. La fel ca predecesorii si succesorii sai, Orban, fost inginer in tehnologia constructiilor de masini, a refuzat construirea centurii ocolitoare a Bucurestilor. Astazi, aceasta ocolire ar trebui sa aiba trei benzi pe sens si sa inceapa de la Lehliu.

0 (2 voturi)
Iulian Arion
15.04.2018, 13:51:20

Comprabil cu Viktor Orbán este Ludovic Orbán. Au aceeasi varsta. Ambi sunt nascuti in 1963. Ambii au tatal maghiar. Ambii au fost la diverse stadii de pregatire politica in SUA. Ambii sunt nascuti in arcul carpatic: Ludovic in arcul mic, Viktor in umbra arcului extern al carpatilor din nord-estul Ungariei. Ambii au inceput sa incarunteasca. Din pacate comparatiile se opresc aici. Diferentele: 1. Viktor este un barbat tenace. Ludovic e moale ca frana barcii. 2. Viktor aplica principii. Ludovic este lipsit de orice prejudecati. 3. Viktor este un consevator al maghiarismului. Ludovic e progresist cat cuprinde. 4. Viktor are victorii la nivel national ungar. Ludovic pierde continuu. Diferentele incep sa creeze o prapatie intre cei doi Orbán.

0 (2 voturi)