Despre Iohannis şi anticipate

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două lucruri despre recentul balon mediatic legat de Klaus Iohannis şi numirea Vioricăi Vasilica Dăncilă drept premier, în afară de faptul că ăştia care i-aţi dat dislike la numirea doamnei cu permanent la Palatul Victoria trebuia să vă fi lămurit de mai demult despre Iohannis. Şi anume, atunci când l-a numit pe Tudose.

Când l-a numit pe Tudose dezamăgirea a fost şi mai mare pentru mine. Acum deja eram obişnuit şi nu mai aveam aşteptări de la Iohannis. Când faci de două ori aceeaşi greşeală, a doua oară surpriza spectatorului este transformată în silă.

Primul lucru este faptul că Iohannis a făcut blat cu PSD în general şi cu Liviu Dragnea în particular. Este vizibil de pe lună. Cine nu şi-a dat seama de asta până acum are orbul găinii şi IQ-ul sub nivelul admis de lege să conduci o maşină. Dacă la numirea lui Tudose nu s-a prins mai nimeni, oamenii chiar l-au luat în serios pe Tudose, probabil că, vezi Doamne, venea de la economie sau de la Brăila, şi asta îi dădea un avantaj. Într-o societate ca România, dacă vii din Teleorman sau de la Bruxelles nu te mai ia nimeni în serios. Probabil asta e logica lui Dorel de la ţară, asta e logica generaţiei părinţilor noştri. Revenind, dezamăgitoare pentru mine a fost numirea lui Tudose de către Iohannis. Numirea Vioricăi nu mă mai zgândăreşte cu nimic, răul era deja făcut, pentru mine Iohannis nu mai e candidat la viitoarele prezidenţiale de la numirea brăileanului Tudose. Chiar nu înţeleg cum m-am indignat singur la Tudose, iar marea majoritate abia acum la Dăncilă. E ca în bancul ăla cu iepuraşul şi broasca ţestoasă. Poate sunt reacţiile mele mai rapide sau poate v-aţi pus voi speranţe prea mari în Iohannis.

Al doilea. Am auzit diverşi oameni spunând că anticipatele nu sunt dorite de parlamentarii români pentru că şi-ar pierde locul de muncă, leafa bună şi că aşa ceva este imposibil de conceput. Mii de scuze, dar aşa ceva, din contra, este perfect posibil, chiar dacă nu vrea domnul Iohannis şi serviciile, ale căror privilegii emană din stabilitatea prezentă, dar care este dăunătoare pentru noi oamenii de rând. Când te-ai obişnuit cu privilegiile, apelul la egalitate ţi se pare o nedreptate. Cei mai mulţi parlamentari români nu sunt acolo pentru leafa bună, pentru stabilitate sau pentru partid. Cei mai mulţi sunt acolo pentru a schimba ceva în ţara asta, pentru a crea un viitor mai bun pentru toată lumea, de acord sau nu? Ori alegerile anticipate şi venirea cu un program de guvernare care să radă tot aparatul de stat şi să reangajeze doar jumătate din ei şi doar pe criterii de performanţă, în paralel cu digitalizarea şi eficientizarea tuturor instituţiilor de stat, e chiar o politică reală pe care cei mai mulţi parlamentari ar aproba-o, dacă i-ar informa cineva cum ar putea face asta. Dar gândirea de turmă încă funcţionează în Parlament. Probabil nu au fost niciodată întrebaţi de asemenea lucruri sau poate că Parlamentarii nu au gândit niciodată serios sau profund, asta e din ce în ce mai clar. Mediocritatea programului de guvernare PSD a fost observată chiar şi de pesedişti şi sunt sigur că şi ei ar dori reforma instituţiilor statului român deodată cu dublarea încă o dată a salariilor lor şi a celor din aparatul de stat.

În concluzie, Iohannis este cel mai slab preşedinte dintre toţi pe care i-a avut România după 1989 şi nu îl mai votează nimeni în vecii vecilor. Este acolo ca o plantă ornamentală care nu a făcut nimic în trei ani de zile decât să călătorească şi să îi promoveze rochiile nevestei. Alegerile anticipate şi venirea cu un program de guvernare care să radă jumate de stat şi să eficientizeze statul concomitent cu dublarea salariilor de stat sunt foarte posibile şi sunt dezirabile chiar şi de parlamentarii puterii, în ciuda opiniei publice. Alegerile anticipate ar aduce un guvern de uniune naţională PSD-PNL la guvernare. Din punctul meu de vedere PSD are acum undeva la 30%, sub PNL. Era pe trend descendent oricum de la 47% la 39% la ultimul sondaj de opinie IRES. Avem nevoie de un stat minimal, eficient, pentru eliminarea inegalitatilor, marilor averi şi a privilegiilor. Cei daţi afară vor fi angajaţi cu bucurie de marii miliardari Dan Voiculescu şi Ion Ţiriac şi gaşca lor de mafioţi la companiile lor.

Ceea ce vreau să luaţi din gândirea mea este să scăpaţi de logica anti-PSD sau anti-PNL şi să obligaţi partidele, politicienii şi primarii să joace pentru dumneavoastră, iar dumneavoastră le oferiţi un salariu dublu. Doar trecând peste conflicte şi creând valoare vom putea fi toţi fericiţi. Şi când vom ajunge la gândirea asta, ştiţi ce? Nici nu va mai conta ca Iohannis a făcut blat cu PSD.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite