Despre ce nu vorbeşte Dragnea la televizor. Poate premierul Dăncilă se va referi la ele în bilanţul său

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne-am obişnuit. Dragnea ne flutură pe sub ochi cifre mirobolante, despre cât de bine trăiesc şi vor trăi românii. O lege a pensiilor care va duce la creşterea lor până la dublare, în 2021. Da, dar se va aplica din 2021, pentru că nu pot computerele calcula pensiile bazate pe noua formulă, 2-3 socoteli aritmetice. Nu pot ele şi gata, de asta nu se aplică imediat legea, după aprobare.

Toate cifrele aruncate de Dragnea sunt valabile, atenţie, dacă rămâne PSD la guvernare, şi Dragnea la cârma ţării. Altfel nu sunt valabile. Ce deducem de aici?

Cifrele prezentate se referă la salariile bugetarilor, nicidecum la cele din privat, unde Dragnea nu poate ordona patronilor ce salarii să dea angajaţilor. Dar n-a spus asta, a lăsat totul în ceaţă.

Dragnea poate angaja doar ce se întâmplă în prezent. Până în 2021 se pot întâmpla multe, cu economia mondială şi a României, cu actuala guvernare, cu fondurile europene care vin sau nu mai vin, cu actuala majoritate parlamentară, cu multe altele.

Ori în prezent, ministrul Muncii a recunoscut clar şi răspicat: veniturile nete au crescut cu 4,2%, înghiţite de inflaţia de 5,4%. Aceasta-i realitatea prezentată de ministrul Muncii din guvernul Dragnea. Dragnea ne tot ameţeşte cu creşteri ale PIB-ului, unice în lume. Dar nu spune că bugetul României este ultimul din Europa, ca procent din PIB: 25-27% din PIB.

Care sunt resursele din care vin astfel de creşteri salariale, dacă vor veni? Din împrumuturi externe, profitând de faptul că România nu are o rată mare de îndatorare, şi din sacrificarea investiţiilor, care ar duce la o dezvoltarea reală a ţării. Toate vor fi plătite de copiii noştri, şi nu pentru autostrăzi pe care le-ar utiliza şi ei, ci pentru ce mâncăm şi ne distrăm noi azi. Iar PSD a condus România 20 de ani din 30.

Toate proiecţiile specialiştilor ne spun că nu este sustenabila o dezvoltare doar prin consum, că mai devreme sau mai târziu se va produce colapsul, ca în 2009-2010.

Mai important, ce nu spune Dragnea în „bilanţul“ său. Iată un rezumat al lucrurilor la care trebuia să dea explicaţii Liviu Dragnea, dar nu este în stare, sau nu vrea.

  • 2400 de şcoli din România au WC-ul în curte. În anul de graţie 2018, cu România în UE.  
  • Bucureştiul este singura capitală europeană fără centură funcţională, motivul principal pentru care circulaţia în oraş este sufocată.  
  • Nu avem autostradă pe Valea Prahovei şi pe Valea Oltului, fapt de natură a descuraja turismul şi investiţiile  în aceste zone, maşinile zac în trafic cu orele. Nu avem autostradă între Moldova şi Transilvania, nici autostrada începută de Bechtel.  
  • Bacăul stă de 10 zile fără apă curentă, pentru că infrastructura de utilităţi n-a fost înlocuită şi stă să cadă şi în multe alte zone.  
  • În 50% din locuinţele din România WC-ul este în curte, în lipsa canalizării şi a apei curente.
  • Absenţa infrastructurii rutiere descurajează investitorii mari să vină în România.  
  • În Bucureşti există acum circa 200 de străzi fără asfalt, canalizare, apă curentă.  
  • Şi autostrada existentă, Bucureşti-Ploieşti, nu are intrarea în Bucureşti, se opreşte în afara Capitalei, ca în bancurile cu Bulă.  
  • Liviu Dragnea: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“.  
  • 30 de licee au avut anul acesta promovare ZERO la Bacalaureat.  
  • Trenuri care circulă cu viteză medie de 30-50 km/oră, ca în evul mediu.  
  • Nu există o Strategie Naţională pentru turism, care să ducă la valorificarea resurselor extraordinare pe care le are România.  
  • Un abandon şcolar de 20%, zeci de mii de copii rămân în afara şcolilor, şi devin muncitori necalificaţi.  
  • Spitalele nu au condiţii de protecţie împotriva infecţiilor intraspitaliceşti. Pleacă oamenii din spitale mai bolnavi decât au venit. Mor oameni în salvări, trimişi de la un spital la altul.  
  • Cei mai capabili tineri pleacă la universităţi străine, pentru că nu găsesc în ţara universităţi la înălţimea calitativă a celor de afară. Cel mai adesea nu se mai întorc.  
  • Nu mai există forţă de muncă suficient calificată, datorită politicii de reducere a învăţământului profesional. Angajatorii au început să aducă forţa de muncă din alte ţări, în timp ce 4 milioane de români lucrează în afara ţării.

Nu este un bilanţ complet. Sunt convins că cititorii vor adăuga şi alte date care contrazic ce susţine Dragnea. Le voi adăuga la lista care demontează bilanţul lui Dragnea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite