articolul anterior articolul urmator

Despre referendum şi profilarea unui nou partid populist

20
10 Oct 2018 14:28:44
Marian Oancea
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

20 Comentarii

Iulian Arion
10.10.2018, 17:22:12

Cu cat se lungeste procesul incarcerarii lui Dragnea, cu atat cresc sansele ca PSD sa nu mai ajunga in parlamentul viitor! Habar n-au parlamentarii PSD pe cine au tradat, jucand la doua capete. 1. Au decis organizarea referendumului cu o saptamana inaintea adoptarii legii parteneriatului civil. 2. Au organizat referendumul dupa zicala populara: Am plecat sa ma tocmesc, Da-i Doamne sa nu gasesc. 3. A tolerat cele mai abjecte forme de propaganda mediatica impotriva exercitarii acestui demers democratic cetatenesc. 4. Era mai bine daca cei 80% dintre cetateni ramasi acasa s-ar fi prezentat la referendum si sa voteze NU, decat sa castige neomarxistii identitatii de gen, prin neprezentare. Profund antidemocratic sa invinga cei care au tacut, nu s-au implicat, n-au votat. Sper ca la urmatoarele alegeri sa se prezinte la vot cat mai multi. Altfel vom avea in parlament neomarxisti si neofascisti. Istoria a aratat ca acestia nu se lasa pana nu se anihileaza reciproc, atrenand intreaga societate in dementa lor. Continuarea zeflemelilor intelectualilor subtiri, autointitulati "de dreapta", promovarea urii prin vectorii de propaganda de genul celui care se autointitula "crucisatorul presei romanesti", stimularea ideologiei identitatii de gen prin finantare publica a ONG-urilor, toate aceste plus etichetarile menite sa starneasca oprobiul public impotriva celor care au votat DA sau NU la referendum, Vor accelera procesul polarizarii si confruntarii in societate.

-2 (6 voturi)
Iulian Arion
10.10.2018, 17:34:30

"Însă poporul a spus nu!" De unde stiti, din moment ce nu s-au prezentat? Concluzia este gresita. In lipsa liderilor, cetatenii au fost intimidati de hula si sudalmele propagandistice. Daca porniti de la premize eronate, toata analiza este nerelevanta, neconcludenta! Era bine daca s-ar fi prezentat la vot sa voteze NU! Face parte din democratiei. Cand legiuitorul a decis ca in astfel de cazuri castiga cel care nu se prezinta, avem o problema cu acest deficit de democratie. Comisia de la Venetia recomanda, sa se puna un prag de validare a unui referendum. Este de bun simt. In cazul Romaniei, Pragul poate fi 15 milioane de voturi sau 10 milioane de voturi sau 5 milioane de voturi sau 2 milioane de voturi sau cat decide Parlamentul Romaniei, singurul for legiuitor.

0 (6 voturi)
Ciprian Ioan
10.10.2018, 17:59:40

Nea Arion, cand un referendum ca acesta iti insulta inteligenta, nu te prezinti. Asta e un NU clar. Vrei sa iti desenez? La fel am facut si la referendumul pt demitarea lui Basescu!

-1 (7 voturi)
Iulian Arion
10.10.2018, 18:20:14

Cipri, La ultimile alegeri parlamentare, Tot in acesti termeni ai gandit?

-1 (5 voturi)
Iulian Arion
10.10.2018, 17:42:42

"Care va fi, din punctul meu de vedere, cel mai bun discurs al viitorului partid populist?" Cu acest punct de vedere, Un partid nu va obtine mai multe de 5 voturi în Ţăndărville şi satele din jurul metropolei. Să nu fiu rău, hai şase voturi. Toate în batjocură.

-3 (3 voturi)