Politică

articolul urmator

Dezbaterea despre referendumul familiei se încheie într-o mare greaţă

89
18 Sep 2018 22:33:17
Teodor Răileanu-Olariu

Societatea românească a fost din nou dezbinată, copii certându-se cu părinţii în vârstă, oameni religioşi contra liberi cugetători, prieteni uşor conservatori revoltaţi contra libertinilor, homofobi contra je-m-en-fiche-şti. Pe toţi i-a oprit şedinţa de guvern de astăzi.

Pe un ton neutru şi profesionist, Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului României a anunţat astăzi că, în urma şedinţei de guvern, executivul va da o ordonanţă de urgenţă care pune în linie dreaptă referendumul de modificare a definiţiei familiei în Constituţia României. Ordonanţa privită ca o victorie salivată de homofobi, panicarzi, ultra-religioşi, conservatori şi mulţi alţii s-a transformat într-un mare scuipat în gura brumei de democraţie la care încă mai visa o mult prea mică minoritate. Enunţul întrebării va fi următorul: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?“

Nimic despre „modificarea definiţiei familiei în Constituţie“, nimic despre „familia tradiţională“, nimic despre „moartea poporului român prin invazia homosexuală“. Nu, este o simplă întrebare generală ca un cec în alb (aşa cum este obişnuit Dragnea Erdoganul de România). Practic, orice votează parlamentarii îngenunchiaţi de Dragnea, ORICE MODIFICARE A CONSTITUŢIEI, este pusă sub umbrela panicii stupide faţă de o problemă falsă şi inexistentă în ţara noastră, anume homosexualitatea.

Nu mai aduc nici un argument pro sau contra acestei false probleme pentru simplul motiv că orice dezbatere s-a încheiat. Pe faţă, ca un golan care se dă cu Armani peste transpiraţie, actuala Putere (e cazul să începem să ne adresăm respectuos noii dictaturi) nici nu se mai ascunde că vrea să ne încalece şi să pună un puturos căpăstru peste noi.

Cel mai probabil parlamentarii vor putea vota orice, scoaterea corupţiei din dicţionar, numirea lui Dragnea în funcţia de padişah, transformarea republicii în stat religios, arestarea oricui întinează respectul suprem pentru Guvern, Partid şi Ţară... ORICE! Iar grămezi de românaşi orbiţi de frica faţă de obiceiurile dubioase de alcov ale unor oameni pe care nu îi cunosc şi care nu îi afectează cu nimic, vor vota un „DA“ evlavios în Referendumul Sfârşitului României Tradiţionale.

Mă întreb speriat de-a binelea dacă Biserica Ortodoxă Română va reacţiona şi va spune public că „alta a fost înţelegerea“, adică doar despre familia creştină, tradiţională şi nu despre instaurarea unei noi dictaturi prin modificări ale Constituţiei trase pe la colţurile Parlamentului. Mă aştept, cu speranţă disperată, ca BOR să nu se ascundă în spatele unui „noi milităm doar pentru familie, restul sunt lumeşti, nu ne priveşte“.

Astfel, dezbaterea despre „problema familiei tradiţionale“ se încheie într-o mare greaţă pe care un regim al golanilor o provoacă cu un al nu ştiu câtelea scuipat în faţa unui popor care părea că vrea să iasă din noroi.

Notă pentru cititor: sper că TU nu o să mai stai să aştepţi să îţi facă alţii ţara civilizată!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

89 Comentarii

Carmen Florea
18.09.2018, 22:55:05

... 35 MILIOANE EURO pt ce? pt bucurua popalailor putrezi de bogati, care nu platesc taxe, care jupuiesc si de pe viu si de pe mort, care consuma enorm fara sa dea nimic societatii de imbroboditi ..., ah da: loc in rai poftim, dar pe bani si asta ... A inceput scoala ... ... varza peste tot ... si asa de fiecare data si asa in fiecare an si asa de 29 ani ... Dar la ce le trebuie popalailor scoli? Scolile inseamna oameni instruiti, educati, informati, culti or ei sunt ingroziti de 'creiere', pe care le ardeau pe rug ..., ar face-o si azi, dar li s-a dus trenul ... Statul roman de hoti n-a gasit 3 mii dolari sa plece elevul ala la olimpiada internationala... Bani nu-s, dar ce nu fac hotii pt popalai ca sa puna un cuvant pe langa fantoma sa aiba si ei, hotii, un loc in rai? ... pt ca marlania asta cu 'famelea' au pus-o pe rol popalaii ... 'famelisti' toba prin manastiri iarna la cald si vara la umbra, tarlaind pe ultimul leu al 'famelei' tarditionale ...

-2 (24 voturi)
Utilizator Adevărul
18.09.2018, 23:17:22

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
18.09.2018, 23:12:09

Comentariu considerat abuziv.

Carmen Florea
18.09.2018, 23:33:25

... terchea-berchea, care poluezi site-rile romanesti, daca ar fi in puterea mea, as impiedica 'dezvoltarea' celor ca tine, ignoranti-ranga, IQ roata de tractor... ... nu meriti nici 2 secunde de atentie... ... cu prostalai civilizatia nu se misca, cu ceilalti da, dar nu cu prostovani, sub nicio forma ...

-1 (9 voturi)
Paun Al
18.09.2018, 23:32:57

Uitandu-ne la "realizarile " noastre , ale tarii din ultimii 30 de ani ... s-au imprumutat cu peste 100 de miliarde de euro si i-au papat unii , fara sa facem nimic pentru prezent si viitor ...infrastructura , autostrazi spitale , sa imbunatatim educatia , un mediu civilizat in care sa traim ... s-au vandut, s-au praduit industria , agricultara , resursele , padurile ... si iarasi nu ne pasa si nu ne-a pasat . Suntem in coada Europei saraci , anaffabeti functionali ,slab dezvoltati economic ... Si nu ne-a pasat cand s-au intamplat toate astea , nu am facut referendumuri , nu am alungat politicienii, nu i-am pedepsit ... Nu ne pasa nici de saracia "familiei traditionale " , de violenta domestica , de analfabetismul functional ... nu ne pasa nici macar ca unii si-o trag pe la spate ... Vrem doar ca ei sa nu se casatoreasca , Cu toata ca legislatia actuala , decizii al CCR , Constitutia nu permit asa ceva ... Dar conform povestii cu drobul de sare ...daca cumva ...se va intampla candva , in viitor ? Daca ajungem in situatia Greciei , vom accepta ca si ei ...orice . Au o parte insemnata a romanilor ...cam aceiasi care voteaza corupti , hoti , incompetenti doua prioritati majore ...lumea de apoi si acum ... sa nu se casatoreasca gayii ...:::))) Cam la asta se reduc prioritatile romanilor si realizariile romanilor .. Lasam copiilor si nepotilor , daca or mai ramane pe aici ..o tara indatorata , vanduta , cu un sistem politic clientelar -mafiot , cu economia si resursele contralate de altii ... dar plina de biserici si catedrale si cu modificarea definitiei casatoriei in Constitutie ...

-1 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (89)

Modifică Setările