Dezbaterea paralelă. Ce ar fi vrut Dăncilă să îl întrebe pe Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la prezidenţiale şi-a organizat marţi seară o proprie dezbatere cu jurnaliştii după ce Klaus Iohannis a anunţat că organizează şi el una, o oră mai târziu, la BCU. În deschiderea evenimentului, liderul PSD l-a acuzat din nou pe şeful statului că fuge de o confruntare cu aceasta şi i-a adresat, la distanţă, o serie de întrebări.

Fostul premier l-a atacat din nou pe Klaus Iohannis, despre care spune că este „un preşedinte dictator” şi îl acuză de aroganţă pe motiv că nu a dat niciun interviu pentru presă.

„Avem un preşedinte dictator care vrea să acumuleze toată puterea. E un preşedinte care nu a dat niciun interviu presei. E arogant. A refuzat dezbaterea. Vedem un preşedinte cu abordare extremistă. Nu înţelege că el e preşedintele tuturor românilor, nu al unui partid politic. El trebuie să redea demnitatea şi în interiorul graniţei ţării şi în exteriorul ei”, a declarat liderul PSD.

Mai departe, Viorica Dăncilă a transmis o serie de întrebări pentru Klaus Iohannis, în contextul în care acesta are şi el o dezbatere cu jurnaliştii, de la ora 19.00.

„1. Una se referă la activitatea sa. Nu îl întreb ce a făcut, ci de ce nu aţi făcut nimic în cinci ani. Singura preocupare a fost bifarea unui nou mandat. Cum v-aţi simţit când aţi primit salariu lunar fără să faceţi nimic.

2. În 2014 a promis că va renunţa la imunitatea oferită de funcţia prezidenţială. Îl întreb: de ce nu aţi făcut un referendum să renunţaţi la imunitatea prezidenţială? De ce vă e frică să renunţaţi la ea. Nu cumva dosarele şi problemele pe care le aveţi vă sperie?

3. La Summitul de la Sibiu Iohannis a promis că România va intra în Schengen. Domnule Iohannis, vă asumaţi acest eşec de politică externă?

4. A declarat că i-ar reeduca pe PSD-işti, dar ei ar trebui mai întâi educaţi. A jignit milioane de oameni. Românii nu trebuie jigniţi. Preşedintele României trebuie să fie preşedintele tuturor. Aceasta e atitudinea pe care trebuie să o aibă preşeidintele tuturor românilor?”, a afirmat Viorica Dăncilă.

LIVE VIDEO Şah la Iohannis. Dăncilă îşi face propria dezbatere. „Văd un om laş şi arogant, care nu poate explica cei cinci ani în care a fost preşedinte”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite