Dezmăţ din bani publici. Năsui o acuză pe Firea că în ultimii patru ani a triplat cheltuielile salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Claudiu Năsui arată că la Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, cheltuielile aproape s-au triplat în ultimii patru ani. De la aproximativ 580 de milioane de lei în 2016 s-a ajuns în 2018 la 1,5 miliarde lei. O creştere de 2,6 ori, „performanţă uimitoare şi greu de egalat pentru orice întreprindere privată plătitoare de taxe şi impozite”, arată o postare pe Facebook a USR.

„Sub conducerea PSD, cheltuielile statului la nivel local şi central au explodat, fără ca românii şi firmele care contribuie din greu la bugetul statului să simtă vreo îmbunătăţire în serviciile pe care le primesc. Cel mai elocvent exemplu: Primăria Municipiului Bucureşti. În instituţia condusă de Gabriela Firea, cheltuielile salariale aproape că s-au triplat în ultimii 4 ani, după cum arată deputatul USR Claudiu Nasui. De la circa 580 de milioane de lei în 2016 s-a ajuns în 2018 la 1,5 miliarde lei. O creştere, aşadar, de 2,6 ori, performanţă uimitoare şi greu de egalat pentru orice întreprindere privată plătitoare de taxe şi impozite”, indică o postare luni pe pagina de Facebook a USR.

Sursa citată mai spune că „toate cheltuielile Primăriei Capitalei, detaliate pe categorii şi ani de mandat, pot fi analizate pe https://bucuresti.openbudget.ro/, platforma lansată de USR pentru ca toţi cetăţenii Capitalei să vadă pe ce s-au risipit banii lor”.

„Aceiaşi politicieni care au explodat cheltuielile statului vor veni să ne spună că trebuie să strângem cureaua şi să creştem taxele. Acum nu le pasă decât de rezultatul electoral. De aceea nu o vor spune acum, ci după alegeri. Acum e momentul promisiunilor şi creşterii cheltuielilor din banii altora. Dacă vrem să oprim delirul exploziei continue de cheltuieli a statului, trebuie să nu mai votăm în continuare vechii politicieni care au dus România în prăpastie”, a afirmat Claudiu Năsui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite