Diaconescu l-a invitat pe George Simion la şedinţa PMP. Liderul AUR le-a propus o alianţă sau o fuziune şi le-a promis că-i ajută să-şi facă grup parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu FOTO Arhivă
Cristian Diaconescu FOTO Arhivă

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat pe liderul AUR, George Simion, la şedinţa Colegiului Naţional al PMP, unde copreşedintele AUR a propus o alianţă sau o fuziune a celor două partide, relatează G4media. Simion le-ar fi promis liderilor PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, citate de G4media, 14 parlamentari de la AUR ar urma să fie transferaţi la PMP în vederea colaborării dintre cele două partide.  

„Noi va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului preşedinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide (...) Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianţă, fie într-o viitoare fuziune”, a declarat George Simion în cadrul şedinţei.  

„Exclud fuziune, sub preşedinţia mea cât va fi, acest partid nu va dispărea. În ce priveşte cooperările într-o formă sau alta, aici decizia este în mâna dumneavoastră. Eu am un vot, datoria mea de preşedinte este să aduc variante pe masă (...) Am două lucruri să vă spun, AUR negociază numai cu mine şi cu o echipă pe care eu aş desemna-o. Evident într-o echipă, noi ne consultăm. Dacă cineva vrea să testeze altă variantă, vă spun că nu va funcţiona”, a declarat, la rândul său, Cristian Diaconescu. 

Oferta lui Diaconescu către liderii de filiale are loc în contextul în care, în partidul pe care îl conduce, a izbucnit un scandal după ce  o facţiune a PMP a hotărât ţinerea Congresului în februarie şi alegerea unei noi conduceri, care nu înseamnă doar preşedinte, ci întreaga garnitură a leadership-ului, adică vicepreşedinţi, secretari, dar şi şefi ai unor filiale. 

De asemenea, mai mulţi membri ai PMP au semnat o scrisoare prin care îşi arată susţinerea pentru Eugen Tomac, fostul preşedinte al formaţiunii, la viitorul Congres, în locul lui Cristian Diaconescu. 

Anul trecut, AUR a început discuţiile pentru crearea unui „pol conservator”, invitând mai multe partide la discuţii. Copreşedintele formaţiunii, Claudiu Târziu, a precizat atunci pentru „Adevărul” că AUR doreşte să ofere românilor o alianţă de dreapta care să poată pune în aplicare un program de dreapta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite