Dilemele lui Dumnezeu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
unfriend Dumnezeu

Biroul de presă arondat comunităţii româneşti din cadrul Paradisului Ceresc este asaltat de atât de multe cereri din partea românilor încât a ajuns să aibă activitatea blocată pe termen nedefinit. Aşa se explică şi salvarea lui Dan Şova intervenită pe neaşteptate şi cauzată de o greşeală apărută din tratarea cu neatenţie a muntelui de cereri venite pe adresa lui Dumnezeu.

Cu această ocazie, în comunicatul divin se mai specifică şi faptul că Dumnezeu nu are nicio legătură cu DNA, nu se pronunţă nici pentru, cum nu se pune nici împotriva acestei instituţii, considerată o chestiune preponderent pământeană. Mai mult, se cere încetarea oricărei asocieri între doamna care apare pe sigla instituţiei şi care are într-o mână o sabie în timp ce în cealaltă ţine o balanţă. Respectiva persoană nu a fost şi nu este angajată a Sfintelor Ceruri şi se presupune că este mai mult o reprezentare simbolică decât o persoană reală.

Avalanşa de cereri este relativ surprinzătoare dat fiind faptul că populaţia României reprezintă aproximativ 0,3% din populaţia Terrei. Poate totuşi că accesul nelimitat la cel mai bun internet din lume joacă un rol important în trimiterea de cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri, peste cereri.  

În ceea ce priveşte conţinutul exact al cererilor, şi aici se petrec lucruri ciudate. Sunt multe rugăminţi fierbinţi din partea parlamentarilor şi miniştrilor care se roagă neîncetat „să nu îi ia” că au copii, că sunt buni creştini, că au dat bani la biserici, că respectă tradiţia, că merg la biserică şi nu ratează nicio slujbă. Pe de altă parte, sunt şi mai multe cereri nesemnate care cer insistent „să îi ia”. Dar pe toţi, fără discriminare, şi să îi ţină, să le dea pedepse grele, să sufere, să se chinuie şi tot aşa. Uneori limbajul nu e suficient de elocvent, pentru ce îşi doresc de fapt oamenii.

Printre nelămuririle celui de sus este şi doamna senatoare Florina Jipa, un monument de credinţă:

„Da, pentru că sunt un om credincios, am fost la Mormântul Sfânt, am un crez ca avocat, ca şi judecator, şi nu voi sta niciodata în genunchi, pentru ca s-a ajuns să se stea în genunchi. Eu ţin foarte mult la acest om.”

Aleluia a uitat să spună doamna care l-a uns cu mir pe Dan Şova înainte de vot, dar spunem noi şi o mai cităm o dată pe doamnă: „Mai lăsaţi-mă cu Constituţia! Dacă ştiţi voi mai bine..."

În final, Domnul Dumnezeul nostru ne roagă să ne hotărâm dacă îi păstrăm sau nu pe oamenii ăştia printre noi şi la putere, pentru că în ciuda Atotputerniciei sale, arestarea sau eliberarea lui Dan Şova nici nu îl interesează şi nici nu doreşte să aibă de-a face cu ea. Pentru simplu fapt că nimeni nu îşi doreşte un Dumnezeu cu dileme legate de arestul preventiv. Şi pentru că e gratis, un sfat prietenesc: atenţie mare la traficanţii de mir.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite