Politică

articolul anterior articolul urmator

Din descoperirile ştiinţifice ale PSD

29
21 Feb 2017 15:33:00
Mihnea Dumitru

În ziua în care NASA anunţă o descoperire ştiinţifică ce ţine de domeniul ştiinţifico-fantasticului, PSD-ul îşi ţine Comitetul Executiv şi decide cum va acţiona în planurile sale de colonizare a propriei ţări.

Adică, în contrast cu descoperirea apei pe o planetă apropiată, cu telescoape şi deducţii logice, construite pe 2.000 de ani de evoluţie ştiinţifică, în România abia se descoperă apa caldă în fiefurile cele mai sărace ale unui partid care se doreşte şi stat.
 
Nu cred că PSD-ul are în doctrină colonizarea altor planete sau dacă ideologia îi permite să călătorească în spaţiu. Nu ştiu exact nici cum le-ar vinde asta votanţilor, dacă s-ar putea vinde conceptul de plase goale, pentru că sunt pline de spaţiu. Spaţiu pentru toţi, spaţiu de la PSD.
„Da, am vorbit şi cu cei de la NASA pentru a trimite un cosmonaut român în spaţiu. Trebuie să facem lucruri ambiţioase.” - Mircea Geoană, Ziare.com, 30/09/2008
Nici primul pesedist în spaţiu nu am avut, dacă ignorăm realizările din perioada PCR. Dacă nu mă înşel, domnul Geoană avea nişte visuri pe temă, prin 2008, că ar vorbi el la NASA, să se rezolve. Cam aceea era atunci, de altfel ca şi acum, concepţia PSD pe temă. Vorbim noi, rezolvăm, avem un băiat, ne ocupăm, trebuie să existe o pârghie sau un şmenuleţ prin care s-o scoatem şi p-asta la lumină. Cerem să se rezolve. 
 
OUG-ul 13 a fost respins, deci, în Parlament, cu o zi înainte să putem visa la călătoria spaţială spre o planetă vie. În era în care visăm la călătoriile în spaţiu, minciuna, sărăcia şi nevoile încă se mai discută pe planeta Pământ, într-o încăpere cam ticsită de hoţi.
 
Întrebarea este, bineînţeles, ce urmează pentru PSD? Cum va negocia partidul, care a câştigat alegerile şi rămâne principala forţă politică a ţării, următorii ani? Oare va demara un amplu proces de reformă, oare se va rupe sau, oare, va continua pur şi simplu la fel? 
 
PSD-ul ar da jos Guvernul Grindeanu dacă i-ar servi scopurilor, dacă ar câştiga ceva pentru propriul electorat sau ca măsură de negociere între facţiunile interne. Măcar l-ar remania, ca pornire a unui nou început. Alegerea noului ministru al Justiţiei ar fi un prim semn în acest sens, ar indica dacă sunt complet „alieni” de realitatea românească. Mă aştept la anunţuri interesante.
 
Altfel, pentru Piaţă, utilitatea ieşirii, a unei presiuni constante şi oricât de reduse, păstrează forma demisiei Guvernului, într-un context mai larg de continuare a luptei anticorupţie şi a reformei clasei politice. Este posibil să se reducă la trei neadecvaţi ai societăţii şi un steag, dar capacitatea de mobilizare şi de monitorizare pentru eventuale nedreptăţi rămâne. E destul să priveşti în ochii acelui tânăr doctor, să asculţi ritmul tobei sale şi ştii.
În toată această criză, PSD-ul a reuşit să-şi ţină electoratul captiv, dar, în formula actuală, nu şi-l va mai creşte vreodată.
PSD-ul a avut o comunicare execrabilă până în acest moment, confundându-se cu partidul-stat, polarizând electoratul şi transformând instituţii în unelte ale poftei private. Un larg proces de reformă internă, chiar şi sub domnul Dragnea, comunicat ca atare şi sub contextul Centenarului şi al unei paşnice re-unificări politice, ar fi util. Prea a reacţionat defensiv, reactiv, prea nu a reuşit să impună agenda publică. Dacă mai vrea vreodată să crească, cam acum ar fi momentul să demareze ceva. 
 
Eu prevăd că tot la o formă de USL se va ajunge, pentru că electoratul pierdut în aceste 20 de zile, ca rezultat al cretinităţii şi incompetenţei, nu se mai întoarce vreodată la PSD. Nu că aş vinde nave spaţiale, dar PSD-ul poate că ar trebui să descopere lumi noi şi neexplorate, dacă-şi mai doreşte să vorbească la NASA pentru ceva. Şi acum, dacă aţi înţeles unde bat, să fie cu bani de la Soros sau de la cine vreţi voi!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

M Costi
21.02.2017, 16:33:49

@Mihnea Dumitru - Afirmati "...PSD-ul a reuşit să-şi ţină electoratul captiv, dar, în formula actuală, nu şi-l va mai creşte vreodată..." !?! Nu stiu pe ce va bazati când faceti respectiva afirmatie , e bazata pe ceva studii sociologice ori este doar o dorinta ? E greu de crezut ca din cei care au iesit in strada la proteste au fost multi votanti PSD si ALDE , probabil ca mai toti erau votanti ai PNL , USR si PMP , insa si multi care nu au votat la 11 decembrie ( pe membrii galeriilor de la forbal nu ii pun in discutie , ei sunt din alta ...liga ! ). Sigur ca PSD si ALDE au gresit cu ordonantele , era mult mai logic sa trimita Parlamentului un proiect de lege , insa nu aceste lucruri vor cantari mult la viitoarele alegeri ci modul cum isi vor respecta PSD si ALDE programul de guvernare. Iar daca îndeplinirea programului de guvernare se va reflecta in crestere economica , reducere de somaj , încetinirea emigratiei tinerilor si crestere a veniturilor majoritatii romanilor , sunt toate sansele ca dorinta dvs sa nu se indeplineasca . Vom trai si vom vedea ....!

-8 (12 voturi)
adrian hora
21.02.2017, 16:51:31

psd si-a tinut electoratul captiv doar datorita a3 si rtv. daca aceste canale tv isi vor schimba orientarea (sau macar a3) atunci psd va avea o mare problema. marea majoritate a votantilor psd nu se uita la alte posturi.

+10 (12 voturi)
marius cristian
21.02.2017, 16:46:52

Dle Mihnea Dumitru dvs. va confundati grav dorintele cu realitatea .... Daca maine ar avea loc alegeri parlamentare , PSD + ALDE nu ar scadea nici macar cu o catime de procent... Cat despre Johannis , la momentul actual s-a lins pe bot de al doilea mandat....

-10 (14 voturi)
Romanul
21.02.2017, 17:02:57

Părerea ta! De parcă măcar unul din gloata de la Cotroceni sau aia de la Pitești ar fi votat Iohannis! Așa ca conserva-ți votul pentru PSD-ul tău în continuare, NASA se descurca și fără votul tău.

+7 (11 voturi)
gheorghe pavel
21.02.2017, 16:50:09

nu cred ca psd a pierdut "electorat"in urma tentativei de a aproba ordonantele,chiar si-a consolidat electoratul!e posibil sa piarda procente la alegeri ,doar daca persoane care nu au participat la vot ,vor cosidera votul util si vor vota!

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (29)