Politică

articolul anterior articolul urmator

Din etica protestantă a domnului Cioloş în faţa rumânilor

12
7 Nov 2016 01:32:46
Mihnea Dumitru

12 Comentarii

Iulian Arion
7.11.2016, 07:03:10

"Ii veti cunoaste dupa fapte!" "Recunosc, îmi place Dacian Cioloş. Omul este un ardelean responsabil, calm, rezervat şi eurocrat, un politician care pare a se luptă cu măgăriile politicii locale prin prisma detaşării sale de ea. Este exotic în măsura în care (încă) pare din alt film, iar o sumă întreagă de lucruri, inclusiv un efort bunicel de imagine, construiesc aceste preconcepţii. " Puteti enumera o lista a investitiilor din cele 40 de miliarde consumate pana acum, de la preluarea mandatului? Vreau denumirea, Obiectivul, data inceperii, data finalizarii, costul investitiei. Fara: investitii in infrastructura sau alte chestii neverificabile de care sunt satul ca ursul de ghinda.

0 (4 voturi)
Iulian Arion
7.11.2016, 07:08:51

"Am urmărit pe Facebook speech-ul său de aseară, de la mitingul PNL. " Nu stiu ce este aia, Facebook. Este premierul Romaniei nu al Facebook. "Omul a vorbit despre onestitate în politică, despre lepădarea de lideri mesianici, despre faptul că schimbarea este în noi, că este vorba de conştiinţă şi de responsabilitate personală." Acest discurs putea fi rostit la deschiderea unei gradinite, a unui moll, unei ferme sau pescarii. Bineintreles ca schimbarea este in noi si-n DNA.

-1 (3 voturi)
Iulian Arion
7.11.2016, 07:10:19

"Spre deosebire de social-democraţi, care te cară cu autobuzul pentru că aşa e de stânga şi frumos, în ţara noastră, dacă eşti liberal şi crezi în responsabilitate individuală, te urci singur în autocarul care te duce să aplauzi. Asta e diferenţa, bănuiesc, între PSD şi PNL" Ati remarct bine diferentele. Cam la asta se rezuma diferentele: la imagine. In rest, nimic.

-1 (3 voturi)
Iulian Arion
7.11.2016, 07:11:37

"În faţa acestor oameni a ţinut domnul Cioloş un speech în care a vorbit despre responsabilitatea în politică. Excelent! Păcat că l-a ţinut în faţa unui partid care nu-l înţelege câtuşi de puţin. " Asta -i soarta geniilor: de a ramane neintelese.

0 (2 voturi)
Iulian Arion
7.11.2016, 07:12:26

"În fapt, mi se pare că speech-ul a fost atât de bine gândit, încât a zburat peste capetele oamenilor prezenţi acolo. Cred că degeaba şi-a bătut gura. " Vai de capul tau!

-1 (3 voturi)