Politică

articolul anterior articolul urmator

Dincoace de Prut - despre George Simion

33
14 Mar 2021 21:01:20
Péter Demény

Citesc cu mîhnire că George Simion este blocat la vama Leuşeni şi vrea să stea acolo pînă în 2023. Şi eu care speram să rămînă pînă cel puţin 2050!

Nu ştiu dacă domnul lider AUR conştientizează întregul absurd al situaţiei. El, care are mereu probleme cu maghiarii din România, nu este acum lăsat să intre în Moldova. Excluderea propagată de el s-a transformat într-o armă contra lui însuşi.

Nu ştiu detaliile şi probabil ele sunt destul de încîlcite. Dar excluderea este excludere oricum ai lua-o. Înseamnă să nu te asculte cineva; înseamnă să stai într-un teritoriu al nimănui; înseamnă să te simţi un nimeni, pedepsit pur şi simplu pentru că eşti ceea ce eşti.

Domnul Simion, vajnicul luptător împotriva maghiarilor, împotriva drapelelor fluturate de secui, vai, de ziua revoluţiei maghiare, în centrul, vai, al României! Nu mai departe de ieri liderul aurit scrisese pe contul lui de Facebook o postare de-ţi vine să te podidească lacrimile despre cît de „inadmisibil” este să fie tricolorul maghiar „în centrul ţării”. În text, sărmanul cere chiar înăsprirea pedepselor pentru aşa un păcat.

Nu vă ambalaţi, domnule Simion! Sunteţi frustrat că Republica Moldova nu vă lasă înăuntru şi cereţi sprijinul Parlamentului, aşteptaţi să treceţi Prutul, vai de mine. Oare vă gîndiţi cît de exclus se simte un maghiar cînd preşedintele ţării îşi bate joc de limba lui? Oare vă gîndiţi cîtă apă la moară le daţi tuturor băşcălitorilor antimaghiari prin lupta Dvs. nedemnă? Vă gîndiţi că maghiarii s-au născut aici, nu vor să treacă nicio graniţă, pur şi simplu vor să se simtă bine acasă?

Poate mai aveţi timp să vă formaţi empatia pentru toţi cei pe care îi doriţi excluşi prin orice mijloace. Vă doresc răbdare şi la mulţi ani!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Ciprian Apetrei
14.03.2021, 21:24:21

Acest text pare scris de catre Daniel Ghita.

+3 (11 voturi)
Nirolf
14.03.2021, 22:29:08

@Ciprian Apetrei Observatie pertinenta . Totusi ... in cazul lui Ghita exista circumstante atenuante , avand in vedere cati pumni a luat in cap . In cazul @Peter Demeny este vorba doar de "inteligenta si moralitate" in stare pura .

+4 (12 voturi)
Coco
15.03.2021, 09:05:08

Primul Razboi Mondial a avut un final ciudat. Mai intai, germanii au castigat razboiul pe frontul de est, cand au scos Rusia din razboi. Rusia s-a prabusit, provincii intregi s-au desprins de Rusia, inclusiv Basarabia, care a revenit Romaniei. Apoi in faza a doua si ultima a sfarsitului de razboi, Germania a fost infranta, Austro-Ungaria s-a destramat si Romania a obtinut si Transilvania si Bucovina. Nici in visele cele mai frumoase nu puteai sa ai o asemenea solutie. Asta a fost vrerea lui Dumnezeu. Printre supusii Domnului sunt si multi ipocriti pe care incearca sa-i schimbe pentru a lua calea cea buna. Probleme apar insa cand unii vor sa schimbe ei Dumnezeul.

+2 (10 voturi)
Zarzar
15.03.2021, 09:17:50

Coco "provincii intregi s-au desprins de Rusia, inclusiv Basarabia, care a revenit Romaniei" Basarabia nu a fost niciodata romaneasca , a fost din totdeauna Mokdoveneasca . Basarabia nu s-a desprins de Rusia ci romanii au invadat Chisinau si sub amenintarea armelor au obligat parlamentul sa voteze anexarea la Romania . Cand vezi astfel de mincinosi romani nimeni nu are dreptul sa ii spuna vreo replica domnului Demeny . Iar acest Simion ar fi decent daca n-ar avea in program atacarea Moldovei . Bravo Moldova ca l-ati interzis , sper sa interziceti cat mai multi romani oribili .

-14 (20 voturi)
Zarzar
15.03.2021, 09:22:41

Peter Demeny "Vă gîndiţi că maghiarii s-au născut aici, nu vor să treacă nicio graniţă, pur şi simplu vor să se simtă bine acasă?" Eu pot sa va raspundud pentru ca nu sunt mincinos de roman . Normal ca maghiarii care s-au nascut aici pot sa se simta ca acasa, doar sa nu foloseasca steagul Ungariei pentru ca s-au nascut aici nu in Ungaria .

-9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările