Politică

articolul anterior articolul urmator

Dîncu: Există un stoc destul de important de locuri în care am putea să cazăm mii de posibili refugiaţi

7
26 Jan 2022 21:37:30
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că România este pregătită pentru a primi mii de eventuali refugiaţi, cărora să le asigure „hrană şi condiţii bune de viaţă", iar capacitatea de cazare a unor eventuali refugiaţi dinspre Ucraina poate fi crescută.

„Există în momentul acesta un stoc, să spunem aşa, destul de important de locuri în care am putea să cazăm mii de posibili refugiaţi. Evident că avem şi o zonă de rezervă în care am putea să multiplicăm, sau să aducem de trei-patru ori mai multe locuri, chiar până la zecii de mii, să spunem, în această zonă. Deocamdată, rezerva strategică pe care o avem este gândită pentru câteva mii de posibili refugiaţi, pentru hrănire, pentru condiţii bune de viaţă şi evident că putem să aducem şi lucruri suplimentare.
 
Dacă se va întâmpla asta – nu ne dorim să se întâmple - dar dacă s-ar întâmpla să fie nevoie, o să putem arăta şi noi partenerilor din NATO că suntem pregătiţi, cel puţin dacă nu avem o înzestrare aşa cum ne-am dori, la ultimul nivel, avem un foarte bun management al capacităţilor noastre în domeniile acestea ale pregătirii defensive pentru conflict", a afirmat ministrul Apărării, miercuri seară, la Antena 3.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că în CSAT au fost decise mai multe măsuri.
 
„În acest sens, am decis în şedinţa CSAT o serie de măsuri importante. Voi da, din motive lesne de înţeles, doar câteva exemple, având în vedere sensibilitatea tematicii.
 
Cum ar fi continuarea demersurilor concrete pentru creşterea prezenţei Aliate şi a SUA pe teritoriul României, ca măsură de întărire a securităţii statului român. Guvernul României şi instituţiile cu atribuţii în domeniu vor continua planificarea, la nivel interinstituţional, pentru gestionarea eventualelor intrări de refugiaţi pe teritoriul nostru şi pentru a fi pregătiţi să gestionăm efectele negative ale situaţiei de securitate în domeniile economic, energetic şi financiar-bancar.
 
De asemenea, vor fi urgentate procedurile de revizuire a proiectelor de lege referitoare la securitatea naţională cuprinse în Planul de implementare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024”, a anunţat preşedintele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ilie de la sculărie™
26.01.2022, 21:54:39

O sa ii cazam in alea 8 spitale regionale promise si construite cancerul caruia i se mai spune si "partidul social democrat".

+13 (15 voturi)
UN OM DE STANGA
26.01.2022, 22:18:21

Sunt bineveniti. Si eu as fugi din calea razboiului sau cel putin familia mea. Sunt dispus sa si donez alimente sau alte bunuri, poate chiar si cazare. Insa, repet, nu sunt de acord sa transformati refugiatii in insurgenti pe teritoriul tarii noastre. Ar insemna o provocare uriasa la adresa Rusiei.

+2 (6 voturi)
Don Joe
26.01.2022, 22:30:22

Da, am văzut ce pregătiţi suntem, nu facem faţă la Timişoara nici câtorva mii de refugiaţi care vin pe parcursul unui an. Nu mai încap în centrele de cazare lipsite de chiuvete şi duşuri funcţionale şi de căldură, preferă să se ducă în clădiri abandonate că măcar acolo îşi pot face focul. Dacă vin sute de mii de ucraineni o să ne descurcăm supergrozav, mai ales iarna.

+5 (5 voturi)
Nicolai Barbulescu
27.01.2022, 06:32:18

Dece nu intrebati ROMANI din Ucraina cum sant tratati acolo cum li sau incalcat DREPTURILE apoi sariti cu PROMISIUNI normal ar fi sa ajutam intai ROMANI DIN UCRAINA si apoi pe ceilanti.Dancu arunca vorbe aiurea cand sa trezeste.

+3 (3 voturi)
Alexe Radu
27.01.2022, 07:02:16

Corect Barbulescu , romanii sunt deznationalizati cu forta de catre ucrainieni , iar guvernantii nostri dorm in cizme pe acest subiect . Se aude domnul Aurescu Goldenberg ?! Iar acum vrem sa ii primim pe asupritorii romanilor cu paine , sare si ciorba de perisoare ...

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările