Directorul Centrului Cultural din Sectorul 5 a tocat 59.000 de euro pentru optimizarea unui site. PLUS face plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, liderul PLUS   Foto: Eduard Enea
Dacian Cioloş, liderul PLUS   Foto: Eduard Enea

Filiala PLUS Sector 5 a dezvăluit că directoarea Centrului Cultural „Ştefan Iordache“ din Sectorul 5, Mariana Stoica, a alocat nu mai puţin de 59.000 de euro, prin încredinţare directă unei firme, pentru ca site-ul cultural5.ro să fie „optimizat – eficientizat şi administrat”. Marian Stoica se numără printre apropiaţii primarului PSD Sector 5 Daniel Florea. PLUS va face plângere penală.

„Anulaţi încredinţarea şi hai să cooperăm în interesul cetăţenilor, astfel încât să acoperim nevoia de dezvoltare a site-ului (poate normală) cu un buget minim real de cca 4.000 de euro, împreună cu voluntari, iar de diferenţa de 45.000 de euro să cumpărăm aparatură medicală şi echipamente de protecţie pentru spitalele din sector şi personalul acestora.

Nu sunt de neglijat nici aceste informaţii, doamna Stoica Mariana (#VăVedem):

– încă de acum trei săptămâni aţi şters informaţiile privind achiziţiile centrului de pe site, pe motiv de «optimizare». Cine a făcut optimizarea cu «delete» dacă licitaţia aţi anunţat-o ieri?
– Este o atribuire directionată clar catre un furnizor, care ori este parte la o «spălare de bani», ori înţelegerea este netransparentă şi cuprinde şi alte activităţi în interes privat plătite din bani publici;
– Ba, mai mult, o sursă apropiată de dumneavoastră lasă să se înţeleagă că în fapt nu există niciun interes ca site-ul să fie «mai bun», pentru că astfel multe dintre achiziţiile frauduloase şi actele de corupţie ar fi la îndemâna presei şi a celor care se mai interesează cine devalizează bugetul primăriei.

Oricare ar fi speţa, din cele de mai sus, PLUS Sector 5 o sa depună un denunţ penal pe această temă. Rog Soma Social să renunţe la acest contract şi să gândească că această suma reprezintă alocaţia a 1.500 de copii ai sectorului sau echivalentul a 80.000 de măşti de protecţie în plină pandemie. Cooperare şi responsabilitate socială!”, a declarat Alexandru Dimitriu, membru al Biroului PLUS Sector 5.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite