Directorul general interimar al TVR, chemat la audieri în comisia de Cultură, după difuzarea interviului cu Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Gradea, directorul interimar TVR, a fost chemată la audieri în Comisia de Cultură din Parlament.
Doina Gradea, directorul interimar TVR, a fost chemată la audieri în Comisia de Cultură din Parlament.

Preşedintele comisiei de Cultură din Parlament, Gigel Ştirbu, i-a cerut joi directorului general interimar al TVR, Doina Gradea, să fie prezent la comisia de Cultură pentru o audiere privind interviul cu Sebastian Ghiţă difuzat de TVR 1. În motivarea emisă de Comisie se arată că televiziunea publică a difuzat un material în care era prezentată „o persoană pentru care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat european de arestare”.

Deputatul PNL şi preşedintele Comisiei de Cultură din Parlament, Gigel Ştirbu, i-a trimis joi o invitaţie pentru audiere directorului general interimar TVR, Doina Gradea, după interviul difuzat de TVR miercuri seara cu Sebastian Ghiţă.

„Vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20martie a.c., ora 12.00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat european de arestare”, se arată în scrisoarea trimisă de deputatul PNL Gigel Ştirbu directorului general interimar al TVR.
Mai multe televiziuni, printre care şi Televizunea publică, au difuzat miercuri seară, în acelaşi timp, un interviu cu Sebastian Ghiţă, fugit în luna decembrie 2016 din ţară şi pe numele căruia ÎCCJ a emis un mandat european de arestare.

Dorina Rusu, membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a sesizat după ce interviul cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, acordat jurnalistului Ion Cristoiu, a fost difuzat simultan, miercuri seară, de patru televiziuni – Antena 3, B1 TV, România TV şi principalul post public de televiziune, TVR 1

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite