Discutarea Legii prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor, amânată din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc. FOTO Mediafax
Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc. FOTO Mediafax

Biroul Permanent al Senatului nu a avut cvorum pentru a discuta cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pe legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor, din cauza lipsei de cvorum. Conducerea Senatului e dominată de PSD care are şapte din cei 12 membri.

Reprezentanţii PNL, USR şi  UDMR din Biroul Permanent nu au participat la şedinţa conducerii Senatului, însă a lipsit şi un ales al PSD, ceea ce a dus la lipsa cvorumului de şedinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, vineri, legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare. Legea a fost declarată constituţională de Curte, iar dacă actul normativ intră în vigoare până la data de 6 decembrie, stabilită de Guvern pentru desfăşurarea scrutinului, Parlamentul poate amâna alegerile.

În cererea de reexaminare, preşedintele susţine că dacă alegerile vor fi amânate, drepturile constituţionale ale românilor din diaspora, care deja au votat prin corespondenţă, vor fi încălcate. 

Preşedintele susţine că deja au fost demarate toate procedrile electorale şi menţionează că amânarea scrutinului poate fi făcută doar dacă este prelungit mandatul actualului Parlament, situaţie prevăzută în Constituţie în caz de stare de asediu, stare de mobilizare, stare de război sau stare de urgenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite