Discuţii la nivel înalt între România şi Marea Britanie, după atacul din Marea Arabiei soldat cu moartea unui român

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolierul Mercer Street atacat in Marea Arabiei FOTO ynetnews.com
Petrolierul Mercer Street atacat in Marea Arabiei FOTO ynetnews.com

Ministrul român de Externe Bogdan Aurescu şi omologul său britanic Dominic Raab au discutat pe tema atacului din Marea Arabiei, soldat cu moartea unui marinar român şi a unuia britanic, oficialii susţinând necesitatea elucidării cât mai rapide a circumstanţelor în care a avut loc incidentul violent din data de 29 iulie 2021.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei britanice a transmis ministrului Bogdan Aurescu condoleanţele sale pentru decesul cetăţeanului român, alături de un cetăţean al Regatului Unit, în urma incidentului violent produs la 29 iulie 2021 în zona strâmtorii Hurmuz, care a implicat nava "Mercer Street". De asemenea, ministrul Raab a exprimat disponibilitatea autorităţilor britanice de a se coordona cu partea română în vederea efectuării procedurilor de repatriere.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a mulţumit omologului britanic pentru mesajul său de compasiune şi a transmis, la rândul său, condoleanţe pentru decesul cetăţeanului Regatului Unit aflat la bordul aceluiaşi vas, precum şi interesul pentru coordonarea eforturilor comune de repatriere.

Cei doi miniştri au realizat un schimb preliminar de informaţii privind circumstanţele în care s-a produs tragicul eveniment, exprimând necesitatea stabilirii cât mai rapide a acestora, şi au convenit să menţină acest subiect în atenţie şi să rămână în contact apropiat până la stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii incidentului.

Doi membri ai echipajului petrolierului M/T Mercer Street, operat de compania israeliană Zodiac Maritime - şi anume un român şi un britanic - au fost ucişi într-un atac asupra navei, în joi noaptea, în largul Omanului

Ministrul afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut sâmbătă o convorbire telefonică pe aceeaşi temă cu ministrul afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid, la iniţiativa părţii israeliene.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite