Disperarea îl face pe Dragnea un pilot sinucigaş, cu PSD şi ALDE în avion. Va fi suspendat Iohannis?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragnea este disperat. Nimic nu-i iese. A vrut OUG-uri pe justiţie, s-au opus Tăriceanu şi Hunor. Toader n-a vrut să semneze. A vrut suspendarea preşedintelui, iarăşi n-a avut succes. El ştie că, la câte a făcut şi la cât şi-a ostilizat justiţia, îl aşteaptă puşcăria. Şi încă mai repede decât şi-ar imagina unii. A şi spus-o. „Ce, sunt prost să plec la puşcărie din funcţia aceasta?“

Suspendarea preşedintelui, ultima carte a lui Dragnea. Îi va ieşi?

Ultimele declaraţii ale lui Dragnea trădează un om care ştie că nu mai are nicio ieşire. Se agaţă cu dinţii de orice scandal, doar, doar se va uita de statutul său de dublu condamnat penal. Oricum am întoarce lucrurile, aceasta este realitatea crudă.

  • Dacă luni Tăriceanu nu este de acord cu suspendarea preşedintelui, UDMR nu este de acord, ce face Dragnea, renunţă la guvernare? Altfel, iese şifonat rău de tot.  
  • Promisiunea că PSD îl va sprijini pe Tăriceanu la o candidatură la prezidenţiale nu mai ţine. Tăriceanu nu crede în promisiuni venite de la un „cadavru” politic. Dacă electoratul îl percepe ca pe complicele lui Dragnea, adio candidatura sa la prezidenţiale.  
  • Ministrul de Justiţie, Tudorel Toader, susţinut de ALDE, s-a spălat pe mâini şi a dispărut din discuţia publică referitoare la politica penală.  
  • Majoritatea alegătorilor nu sunt borfaşi şi hoţi, ci oameni cinstiţi afectaţi de politica penală a lui Dragnea. Eşaloanele raţionale din PSD şi ALDE ar trebui să înţeleagă acest adevăr.  
  • Nici nu e sigură o majoritate parlamentară pentru suspendarea preşedintelui, având în vedere că şi modificările la CP au trecut la limită. Dacă ALDE şi UDMR se opun, nu se întruneşte numărul necesar de voturi pentru suspendare.  
  • Nu există un motiv suficient de puternic pentru suspendare. Decizia CCR privind revocarea dnei Kovesi este ea însăşi neconstituţională, pentru că nu are dreptul CCR să dea indicaţii preşedintelui, iar judecătorul Lăzăroiu stă ilegal în CCR. În plus, încalcă articole din Constituţie referitoare la statul de drept şi independenţa justiţiei. De ce ar respecta-o atunci preşedintele? Nu există un termen limită până la care preşedintele trebuie să „execute” ce spune CCR.  
  • Partenerii UE şi din America au transmis deja semnale că România riscă enorm dacă merge pe acest drum.  
  • Există riscul unor manifestaţii de stradă de amploare care să măture actuala coaliţie de la guvernare.  
  • Magistraţii şi instituţiile din justiţie (CSM, ICCJ, DNA, PG) sunt puternic ostile lui Dragnea, nu văd cum ar putea trece peste ele.  
  • Este posibilă audierea la Parchetul General a premierului Dăncilă, în dosarul deschis la sesizarea lui Orban. Chiar şi ancheta penală „in personam”. Caz în care preşedintele ar suspenda-o pe Dăncilă. Să fi aflat Dragnea că este iminentă această perspectivă?  
  • Suspendarea trebuie urmată obligatoriu de referendumul de demitere, pentru că aşa scrie în Constituţie. Iohannis se va întoarce „en fanfare” la Cotroceni.  
  • Nici măcar promulgarea modificărilor la Codurile penale nu o poate face preşedintele interimar, pentru că nu vor trece de CCR în 30 de zile.  

Nici un argument nu există în favoarea suspendării lui Iohannis. Basmele cu statul paralel, plecate de la un dublu condamnat penal, nu mai impresionează pe nimeni. Doar „oftica” lui Dragnea că are o opoziţie puternică la inepţiile pe care le promovează.

Ce transmite Dragnea colegilor din PSD şi ALDE? Că sunt consideraţi nişte slugi docile care trebuie să execute orbeşte tot ce dictează sultanul.

Concluzii

Dragnea nu mai judecă normal. Cultura precară şi lipsa de caracter l-au plasat într-o situaţie imposibilă. Pentru salvarea sa de la puşcărie este în stare să tragă toată România în prăpastie. Dacă propriul partid va accepta acest risc, populaţia nu va accepta în mod sigur. Iar la viitoarele alegeri vor sancţiona PSD cum s-a mai văzut şi în trecut. Şi ALDE va avea de suferit, dacă rămâne lângă Dragnea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite