Dispută în USR din cauza referendumului intern. Sunt aproape 3.000 de membri suspendaţi care influenţează cvorumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabăra Barna susţine că a fost atins cvorumul pentru validarea referendumului intern pentru poziţionare ideologică. Pe de altă parte, aripa anti-Barna, care a boicotat referendumul, susţine că pragul de validare încă nu a fost atins. De unde disputa? Tabără anti-Barna susţine că numărul total de membri USR este 24.468 (din care 2.803 membri suspendaţi), şi nu 21.361, aşa cum susţine aripa Barna. Votul se încheie sâmbătă dimineaţă.

Aproape 11.000 de membri USR au votat până vineri dimineaţă la referendumul intern declanşat de Dan Barna pentru poziţionarea ideologică a partidului, susţin surse politice pentru Adevărul. Prin urmare, tabără Barna  susţine că fost atins cvorumul necesar pentru validarea referendumului. Problema e numărul mare de membri suspendaţi: aproape 3.000 - unii din cauză că nu şi-au plătit cotizaţia, alţii „executaţi“ pentru critici aduse conducerii USR. 

Tabără Bana nu vrea să-i pună la socoteală şi pe membrii USR suspendaţi, în timp ce aripa rivală îi pune la număr, tocmai pentru a îngreuna validarea referendumului. Aripa anti-Barna a boicotat masiv referendumul intern cu scopul de şubrezi poziţia lui Dan Barna în fruntea USR. 

„Statutul este cât se poate de clar, cvormul de validare este de 50% +1 din membri, toţi membrii, nu doar cei ne-suspendaţi. Deci 12.235“, arată un mesaj postat de tabără anti-Barna pe grupul intern al partidului. 

Referendumul intern se încheie sâmbătă dimineaţă. Dacă vor fi luaţi în calcul şi membrii suspendaţi, e puţin probabil ca pragul de validare să fi atins, deci Dan Barna va deconta încă o înfrângere. 

Documentul programatic lansat de Dan Barna pentru poziţionare USR ca partid de centru-dreapta se numeşte ”România modernă. Reforma cinstită” şi conţine  5 mari principii de guvernare: 

  • Libertatea individului este fundamentală
  • Egalitatea în faţa legii şi a statului şi eliminarea privilegiilor discriminatorii
  • Modernizare liberală cu puterea comunităţilor
  • Statul este o organizaţie care trebuie permanent ţinută sub control, analizată şi adaptată la standardele moderne
  • Meritocraţia şi competiţia onestă trebuie să devină norme sociale şi politice în România
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite