Disputele politice ar putea afecta credibilitatea României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia FMI a reluat negocierilepe tema legii salarizări.

La doar o zi după decizia rema­nierii Cabinetului Boc, şeful­ misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a reluat negocierile cu premierul Emil Boc.

Mai citeşte şi:

Presa străină despre remaniere: Guvernul nepopular al României pare să fie în pragul colapsului

Tema întrevederii a fost leagea salarizării şi ordonanţa privind drepturile de autor. Analiştii intervievaţi de AFP afirmau ieri că schimbarea miniştrilor nu va afecta acordul României cu FMI, dar că există temeri în ceea ce priveşte credibilitatea României pe pieţele internaţionale.

Analistul Aurelian Dochia a declarat că noul ministru al Finanţelor este un necunoscut, iar dacă va trebui să înveţe acum funcţionarea ministerului va fi o perioadă proastă. Economiştii ING Bank atrag însă atenţia că instabilitatea politică este în creştere.

Ei spun că este doar o chestiune de timp până când Finanţele se vor împrumuta din nou la costuri de peste 7% pe an. Potrivit „Financial Times", se pune întrebarea dacă remanierea este suficientă pentru a pune capăt disputelor politice. Schimbarea miniştrilor a pus presiune pe cursul de schimb, deşi efectul a fost puţin întârziat, iar cotaţia anunţată ieri de Banca Naţională a urcat la 4,2796 lei/euro, cel mai înalt nivel de la 2 iulie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite