Politică

articolul anterior articolul urmator

Diversiunea George Soros, o sperietoare moştenită de la Securitate

100
23 Nov 2016 10:14:10
Daniel Gorgonaru
Miliardarul George Soros, sperietoarea de serviciu a PSD şi PRU
Miliardarul George Soros, sperietoarea de serviciu a PSD şi PRU

De 27 de ani de când România a intrat pe drumul anevoios al democraţiei, în dezbaterile publice, numele miliardarului George Soros a devenit echivalentul duşmanului naţional, al răului suprem. Eşti finanţat de Soros?, eşti un vândut, un anti-român, un trădător de cea mai joasă speţă, un discipol al diavolului.

Chiar dacă de-a lungul timpului mulţi dintre afacerişti penali ai României au donat sume importante de bani unor ONG-uri, lumea nu-i arată pe beneficiarii acestora cu degetul şi nu strigă din toţi rărunchii: „Uite, ăla a luat bani de la puşcăriaşul de Vântu!“. Sau Voiculescu. În cazul lui Soros, ostracizarea funcţionează. Interesant este şi faptul că organizaţiile şi fundaţiile care primesc finanţare de la controversatul miliardar americam sunt în defensivă în momentul declanşării în media a unei virulente campanii anti-Soros, devin incapabile să explice în ce constau finanţările şi ce s-a realizat cu ele, şi par, pur şi simplu, paralizate de frică, alimentând în acest fel suspiciunile legate de activitatea lor.

În aceste condiţii, se pune întebarea care sunt resorturile care îl fac pe George Soros atât de special şi atât de urât de români, în faţa altor afacerişti, autohtoni, finanţatori de ONG-uri?

Exlicaţia pe care am găsit-o pare banal de simplă: George Soros este ungur şi evreu. Iar un ungur-evreu, care finanţează ONG-uri româneşti nu poate avea decât interese malefice, profund anti-româneşti. Din acest punct de vedere, Securitatea lui Ceauşescu şi-a făcut treaba atât de bine, încât nimeni şi nimic nu mai poate schimba percepţia românilor despre George Soros. România nu mai este de 27 de ani un stat comunist, dar a rămas plină de nostalgici încremeniţi în timp şi în fricile propagate zeci de ani de Securitate, preluate în anii ’90 de politicieni precum Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. Pentru aceşti români, ungurul Soros este duşmanul care vrea să ne rupă Ardealul, iar evreul Soros este maleficul reprezentant al Noii Ordini Mondiale, care vrea să conducă lumea. Din păcate, antisemitismul latent care încă există în societatea românească amplifică resentimentele românilor faţă de miliardarul cu origini evreieşti.

Devine astfel evident că  atunci când vine vorba despre Soros, nu contează cauza pe care ONG-ul finanţat în parte sau în totalitate de el o susţine, ci esenţială devine asocierea cu „maleficul“ reprezentant al Noii Ordini Mondiale. Cum era şi normal, atacul cel mai virulent la adresa lui George Soros şi a celor finanţaţi de el vine din partea unor partide care promovează frica, ca mod de manipulare pentru a-şi asigura voturi. PSD, PRU, partidul lui Marian Munteanu etc. sunt vocile care urlă că „vânduţii“ lui Soros doresc să distrugă România. Cei vizaţi de atacuri sunt USR, Cabinetul Ciloş, ONG-urile care s-au opus exploatării Roşiei Montane şi cele care activează în domeniul apărării drepturilor omului.

În esenţă, dezbaterea legată de finanţările lui George Soros a ONG-urilor din România este doar o diversiune de campanie, care are ca scop discreditarea USR şi a lui Dacian Cioloş. În mod sigur, n-ar stica ca autorităţile statului să verifice modul în care sunt finanţate fundaţiile şi asociaţiile din ţară, multe dintre ele fiind adevărate spălătorii de bani negri, dar nu asta este tema dezbaterii din actuala campanie electorală. Decomdată discursul public e simplu: ai luat bani de la Soros, eşti rău. Ai luat bani de la Vântu şi de la Voiculescu, eşti patriot. Ironia este că banii lui Soros sunt aduşi din străinătate, iar banii mogulilor români sunt furaţi aici, pe plaiurile noatre mioritice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

gogu58
23.11.2016, 10:29:03

Al doilea articol pe tema asta, cam mult totusi ....

+6 (32 voturi)
Ivan Purchel
23.11.2016, 10:33:52

Pare insa, cand era securitatea cea adevarata, de Soros nu stia mai nimeni.

+3 (13 voturi)
aurel aurel
23.11.2016, 10:52:51

domnule Gargareanu...etc,nu trebuie sa fi nostalgic bolsevic pentru a te duce cu gandul la interese ascunse.Grav ar fi intradevar daca toti ne-am gandi ,asa cum spuneti,ca ong urile lui Soros sunt rele si ale lui Voiculescu sunt bune.Daca incercati insa sa ne vindeti gogosi ca ong urile lui Soros sunt bune si vor doar bunastarea,prosperitatea si independenta romanului,ori sunteti ....ori sunteti....Nimeni pe lumea asta nu -ti face un bine asa din altruism,fiindca in marinimia lui vrea ca tie sa-ti fie bine...nici macar Soros.Asa cum varanul Voiculescu ori vagabondul Vantu...si cati or mai fi...urmaresc ceva ,au un scop ascuns cand dau burse sau ajutor de inmormantare,la fel este si in cazul Soros...ca doar nu la apucat brusc pe evreul-ungar dragostea pentru natia romana...care fie vorba intre noi...este denigrata,ponegrita si manjita cu rahat prin toata lumea occidentala,in toata presa straina,care intamplator este controlata tot de unul ...sau chiar Soros.

+7 (21 voturi)
aurel aurel
23.11.2016, 10:59:08

nu vreau acu' sa se inteleaga ca Nicusor Dan este neaparat omul ,,diavolului''...e posibil ,in caz ca ar fi finantat de asta (desi in cea mai recenta prezentare a fondurilor nu se regasec bani veniti de la vre-un ong) doar sa se faca frate cu...soros ,pana trece puntea...romanii percuteaza cu votul doar cand candidatul arunca cu bani ca la manelisti.

-4 (14 voturi)
aurel aurel
23.11.2016, 11:01:39

...si apropo,dumneavoastra de unde va luati ,,chenzina''?....si sa nu-mi spuneti ca traiti din ce vindeti ca ziarist ca-mi fac sepucu'.

+3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările