Politică

articolul anterior articolul urmator

Dl. Titus Corlăţean sau când hoţul strigă hoţii

20
19 Mar 2020 08:38:52
Mircea Morariu

Nici nu apucase încă preşedintele României, dl. Klaus Werner Iohannis, să semneze Decretul referitor la instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, că şi-au şi făcut apariţia pe la Televiziunile controlate de PSD sau în presa scrisă aflată în subordinea directă a respectivului partid tot felul de inşi a căror misiune era, clar, aceea de a induce panică şi a semăna neîncredere.

I-am auzit pronunţându-se pe unii şi pe alţii, capi de listă fiind resuscitatul Marius Tucă şi neobositul condeier comunistoid Ion Cristoiu zis Coroiu care lucrează la un post de televiziune fantomatic coordonat de prea-cinstitul Adrian Sîrbu spunând că Starea de urgenţă va facilita afacerile necurate ale oamenilor de casă ai PNL. Trebuie să admitem că e o oarecare performanţă, ca să nu spun neobrăzare, să vorbeşti despre funie în casa spânzuratului. Adică despre corupţie în studioul de televiziune al cuiva care a comis multe lucruri penale.

Nu puteau a se abţine să intre în vorbă şi oamenii din prima linie a celui mai corupt partid din România. Printre ei, senatorul Titus Corlăţean. Care mai întâi a spus că nu e deloc exclus ca PSD fie să respingă, fie să solicite modificări în textul Decretului prezidenţial referitor la instituirea  Stării de urgenţă. Dacă tăcea, dl. Corlăţean mai păstra o mică şansă de a fi considerat de unii un jurist măcar parţial credibil. Nu, dl. Corlăţean a deschis gura şi uite aşa s-a dovedit că nu cunoaşte Constituţia România. Aceea pe care a jurat ori de câte ori a fost ales parlamentar şi atunci când a devenit ministru. Şi astfel ne-am reamintim ce prost ministru de Externe a fost cetăţeanul în chestiune. Silit, sub presiunea publică, să demisioneze fiindcă a fost incapabil să asigure dreptul de vot românilor din străinătate cu ocazia alegerilor prezidenţiale din anul 2014. Dl. Corlăţean a fost tras de urechi public de fosta lui colegă de partid, d-na Ana Birchall, care l-a sfătuit să mai pună niţeluş mâna pe carte înainte de a-şi da cu presupusul pe chestiuni în care se arată a fi un habarnamist notoriu.

Însă în loc să îi urmeze sfatul, dl. Corlăţean a recidivat şi a mai deschis o dată gura. A spus că partidul său va monitoriza toate achiziţiile făcute de-a lungul perioadei în care România se va afla sub incidenţa Stării de necesitate. Nimeni nu contestă că se impune asta. Mai ales că România are, indiferent de guvernanţi, un istoric consistent în privinţa banilor murdari făcuţi de unii în perioade de criză. Paza bună trece primejdia rea. Numai că e o chestiune ce ţine de ceea ce dl. Andrei Pleşu numea undeva stilistica apariţiei publice, adică de bun simţ, ca nu dl. Corlăţean să vorbească despre hoţii şi stoparea acestora. Pentru simplul motiv că asupra domniei sale planează acuzaţia de plagiat pe baza căruia ar fi dobândit un post de conferenţiar universitare la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”. Acuzaţii pe care noul vorbete al PSD nu a putut să le respingă cât de convingător şi nici să demonstreze că ar fi nefondate. Iar plagiatul înseamnă furt. Hoţie.

Deocamdată, dl. Corlăţean este de neoprit. Vorbeşte. Se află în situaţia hoţului care strigă hoţii.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Vanatorul/d.c.
19.03.2020, 10:51:40

Sa-i spuna cineva si d-lui Mircea Morariu ca de vreo cateva mafiotii pesedisti au fost scosi pe tușă, sunt in opozitie, iar soarta si banul public al Romaniei (puterea executiva-administrativa), precum si soarta si posibilitate deposedarii de cascaval si de titluri academice a plagiatorilor ei, afalandu-se tot de catva luni in măna penalului cu 17 dosare Klaus Iohannis, a penalului cu un dosar Ludovic Orban si a altor escroci si cocalari politici penali (cu sau fara dosare) care-si zic ”liberali”si ”salvatori ai natiunii”. Sau poate ca ar fi bine sa-i spuna cineva domnului Morariu, ca ar fi minunat daca dumnealui i-ar spune lui Iohannis , Orban si restul cocalarilor liberali fanfaroni care-o fac pe ”salvatorii natiei” fiind de la ”izolatie”, ca de veo cateva luni ..ei sunt la putere si ar putea sa se ocupe si de alte chestii , nu numai de ordonat propagandistilor lor sa iese pe piata doar cu ”fumigene” menite a le ascunde ipocrizia, politicianismul de tip fanariot, impostura si habarnismul..!

-6 (10 voturi)
Stanila Ion
19.03.2020, 11:15:32

Bravos natiune, te straduiesti din rasputeri sa te autodepasesti in prostie si sa mananci ceva rosu si urat mirositor cu polonicul...

+3 (7 voturi)
Vanatorul/d.c.
19.03.2020, 11:24:54

Am spus mai demult ca in ziua in care nu va mai ateriza niciunul dintre ”idiotii satului” in siajul comentariilor mele (gunoaie si limbai ai mafiotilor din politica si din fruntea unor institutii corupte ale statului), pentru a-mi cersi atentia cu tot felul de imbecilitati debitate tamp, imi voi face seppuku..!:) Dupa cum vedeti, am scapat si azi..!:))

-6 (8 voturi)
herr v.6.01
19.03.2020, 12:50:58

~ Dedicatie pentru covida ~ "V(c) (aka covida, n.m.) Stai pe plaja si esti trista. Ti-a intrat nisip...? Rezista! Stiu ca esti putin „trecuta”. N-ai clienti caci esti... pe pluta!" (Zana Maseluta)

-1 (1 vot)
Jorj
19.03.2020, 13:26:16

"Starea de urgenţă va facilita afacerile necurate ale oamenilor de casă ai PNL" E adevarat de cand lumea. Nu se iroseste nicio criza. La fel va fi si in vest, asa cum a fost dupa 9/11. Asta nu inseamna ca starea de urgenta nu era necesara, dar trebuie vigilenta.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (20)