DNA: Nu s-a primit vreo sesizare de la preşedinte privind Autostrada Comarnic-Braşov. Ponta: Băsescu a sesizat DNA. Preşedinţie: Ponta minte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DNA anunţă că nu a primit nicio sesizare din partea preşedintelui Traian Băsescu privind eventuale nereguli la autostrada Comarnic-Braşov. Premierul Victor Ponta a spus aseară că şeful statului a sesizat DNA înainte să se semneze contractul de atribuire a lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov.

„Pe rolul DNA nu a fost primită, nici înregistrată vreo sesizare de la preşedintele României sau de la administraţia prezidenţială având ca obiect atribuirea/nereguli privind lucrările la autostrada Comarnic-Braşov“, este răspunsul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la o solicitare formulată de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că preşedintele Traian Băsescu a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov. „Comarnic - Braşov, am negociat, am făcut absolut tot, trebuia să semnăm contractul. A ieşit domnul Băsescu, ţineţi minte, la învestitura domnului Rus, şi a zis: «Vedeţi, corupţie!». Şi a făcut sesizare la DNA. Atenţie, a făcut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: «Vă spun eu că ăştia-s nişte corupţi !?». DNA, dacă primeşte sesizare, sigur, s-a dus şi a întrebat: «Aţi semnat vreun contract?». «Nu, nu am semnat încă. O să-l semnăm!». «Aaa... că ne-a zis domnul Băsescu că atunci când o să-l semnaţi o să fie ceva...»”, a spus Ponta, la România TV.

Imediat a venit şi răspunsul Administraţiei Prezidenţiale care neagă afirmaţiile premierului. „Preşedintele Traian Băsescu nu a făcut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic -Braşov, aşa cum, în mod mincinos, a afirmat premierul Victor-Viorel Ponta. În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, în data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanţează proiecte în România”, a afirmat Oprea, pentru Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atenţionat, la depunerea jurământului, pe noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov, pentru că, din informaţiile sale, deja s-au produs acte de corupţie.

„Atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele de contractare a Autostrăzii Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în 2 ani. Dar s-au găsit nişte firme cărora să li facă cadouri. Am rugămintea să verificaţi cu atenţie lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului“, i-a transmis Băsescu lui Rus.

Citeşte şi:

Ponta: Traian Băsescu a făcut sesizare la DNA privind Comarnic - Braşov. Este foarte multă răutate aici

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni seară, despre campania pentru alegerile prezidenţiale, despre legea propusă de vicepremierul Liviu Dragnea, despre reducerea CAS, votată luni de Senat, dar şi despre sesizarea făcută de preşedintele Traian Băsescu la DNA privind presupuse acte de corupţie la contractarea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Dan Şova, reacţie la afirmaţiile lui Băsescu privind acte de corupţie la Autostrada Comarnic-Braşov: „O minciună incalificabilă”

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, a comentat miercuri seară afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu care a susţinut că la Ministerul Transporturilor s-au comis acte de corupţie, catalogând cele susţinute de şeful statului drept „o minciună incalificabilă”.

Băsescu, primul mesaj către Ioan Rus: Din informaţiile mele, deja există corupţie la Autostrada Comarnic-Braşov

Ioan Rus, propus de Victor Ponta pentru a prelua Ministerul Transporturilor în locul ministrului demisionar Dan Şova, a depus miercuri jurământul de credinţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite