DNA-ul pădurilor, tăiat cu drujba de CCR. Legea USR e neconstituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valer Dorneanu, preşedintele CCR
Valer Dorneanu, preşedintele CCR

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului la Legea iniţiată de USR şi adoptată de Parlament care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM sau „DNA al pădurilor”. Astfel, actul normativ este neconstituţional şi urmează să se reîntoarcă în Legislativ pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR.

UPDATE Reprezentanţii USR au transmis că decizia de miercuri a Curţii Constituţionale de a admite sesizarea Guvernului privind legea care înfiinţează un „DNA al pădurilor” este una tristă şi care generează îngrijorare faţă de soarta pădurilor din România. „USR va continua să lupte, în Parlament, pentru «DNA-ul pădurilor» şi pentru păduri. Celelalte partide ce fac?”, conchid reprezentanţii formaţiunii într-o postare pe Facebook.

„A admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, arată un comunicat de presă al CCR.

Cabinetul Orban a depus pe 15 iulie la CCR o obiecţie de neconstituţionalitate privind această lege.

Senatorul USR Allen Coliban a precizat atunci că „este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL”

„ În Parlament, PNL s-a abţinut la vot în Camera Deputaţilor şi, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Acesta se întreabă dacă „atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului şi PNL?”.

El i-a cerut premierului Ludovic Orban „să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor.”

„PNL este apărătorul hoţilor de lemne?”, se întreabă Coliban în încheierea postării pe reţeaua de socializare.

Pe 16 iunie, Senatul a votat, decizional, proiectul de lege iniţiat de USR care prevede înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite