Politică

articolul anterior articolul urmator

Doamna Gabriela Firea, nu v-a detronat Brad Pitt, v-a detronat Nicuşor Dan!

12
28 Sep 2020 02:08:02
Carmen Zamfirescu

Politicienii ajunşi în vârful piramidei politice au obiceiul să-şi închipuie că pot sta acolo, cel puţin, cât lumea şi pământul. Din această poziţie, au prostul obicei să facă şi declaraţii despre care ei cred că vor fi apreciate de public, când, de obicei se întâmplă exact contrariul. Un astfel de exemplu este cel al proaspetei învinse la alegerile locale din 27 septembrie 2020, Gabriela Firea.

În data de 8 februarie 2020, Gabriela Firea, Primar General al Capitalei, dorind să sublinieze popularitatea şi superioritatea sa, a răspuns, întrebată fiind, de către reporterul unei televiziuni ce părere are despre cel pe care PNL, adversarul politic al PSD, îl va alege să o înfrunte la alegerile locale din 2020:

Pe Brad Pitt… Nu mă pasionează ceea ce se întâmplă la PNL. Eu mă ocup de cetăţeni. Acum încercăm să rezolv cât mai rapid avaria provocată de ELCEN, în subordinea Guvernul (corect : Guvernului) PNL. Chiar nu mă interesează. Să-l invite pe Brad Pitt să candideze la Primăria Capitalei şi să vedem ce o să  voteze (corect : or să voteze) cetăţenii. Repet, cetăţenii sunt mult mai inteligenţi”.

(https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/gabriela-firea-catre-pnl-sa-l-invite-pe-brad-pitt-sa-candideze-la-primaria-capitalei-1257318).

Gabriela Firea a mai comis o altă gafă, dând dovadă de grandomanie când s-a recomandat la o reuniune internaţională -Conferinţa „Connecting Europe through Innovation”, drept „primarul general al României” : ”„În calitate de primar general al României, le transmit şi eu invitaţilor noştri speciali un bun venit la Bucureşti, un bun venit în România …” (https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/gabriela-firea-le-a-spus-invitatilor-la-o-conferinta-ca-este-zprimarul-general-al-romaniei.html).

Mulţi au sperat, că după ce Gabriela Firea a fost huiduită copios pe Arena Naţională, pe 11 iunie 2018,  când a gafat monumenal spunându-i Simonei Halep, proaspăta câştigătoare a turneului de la Roland Garros: ”Bine ai venit în ţara noastră!” (de parcă Simona Halep nu a fi fost româncă din Constanţa ci, un sportiv străin venit în vizită în România), Gabrielei Firea îi va reveni simţul realităţii.

Gabrielei Firea i s-a reproşat faptul că a căutat să-şi atribuie merite inexistente în construirea primului spital privat pentru copiii bolnavi de cancer din România de către Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă”. Gabriela Firea susţinuse că eaîn calitate de Primar General ar fi acordat terenul necesar construcţiei. Oana Gheorghiu a afirmat: ” Terenul aparţine statului român, doamna Firea nu ne-a dat terenul. De când există, Spitatul Marie Curie administrează acest teren, ni l-a pus la dispoziţie. Ne-am ocupat de tot ce înseamnă avize şi autorizaţii. Extrasul de carte funciară nu precizează niciunde că terenul aparţine Primăriei Capitalei sau CGMB. În document era scris ca proprietar statul român. Doamna Gabriela Firea se pare că a devenit statul român şi îşi asumă un merit. E ceva şocant”( https://www.libertatea.ro/stiri/se-cere-interventia-premierului-in-razboiul-spitalului-privat-pentru-copii-ong-ul-o-da-in-judecata-pe-firea-2786452 ).

 Nu a fost să fie aşa, fiindcă şirul gafelor a continuat. În 2020, Gabriela Firea a nemulţumit pe toată lumea cu ”taxa Oxigen”, o taxă absurdă, respinsă de cetăţenii bucureşteni, taxă la care Primăria a trebuit să renunţe.

Tot în 2020, când Costel Alexe, Ministrul Mediului i-a reproşat nivelul poluării din Bucureşti, Gabriela Firea a dat un răspuns şocant: ” E foarte rău că un ministru nu ştie ce se întâmplă în Bucureşti. (...) Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!” (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/scandal-pe-tema-poluarii-firea-catre-ministrul-mediului-mutati-va-din-bucuresti-daca-nu-va-place-in-bucuresti-1242100 ). Un astfel de răspuns, venit de la un primar al unei capitale de stat care nu locuieşte în acea capitală nu putea să fie uşor de uitat.

Problemele grave generate de falimentul RADET, lipsa apei calde şi căldurii în multe cartiere bucureştene în iarna trecută au fost un alt motiv de nemulţumire a cetăţenilor.

Gabriela Firea a fost acuzată de foşti colegi de partid ca Ana Birchall (fost Ministru al Justiţiei) că ar fi permis ca angajaţi din instituţiile subordonate Primăriei Generale să iniţieze atacuri pe reţelele sociale la adresa ei (https://www.aktual24.ro/ana-birchall-a-prins-o-pe-firea-anunta-actiuni-penale-postaci-angajati-de-firea-ii-ataca-pagina-de-facebook/ ).

            I s-au reproşat achiziţiile controversate de autobuze turceşti, întârzierile la lucrările de infrastructură, incidentele cu mijloace de transport care au luat foc ori s-au defectat în trafic.

            În plus, i s-a mai reproşat faptul că a cheltuit sume însemnate din fondurile Primăriei cu tot felul de vouchere, excursii în Grecia pentru pensionari, trimiterea autocarelor cu pelerini la Iaşi cu ocazia Sărbătorii de Sf. Parascheva.

În momentul declaraţiilor legate de acest subiect, când adversarii politici ridicau problema reabilitării conductelor, Gabriela Firea a declarat : ” …am auzit că un candidat la Primăria Capitalei spune că va reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare. Este o minciună sfruntată şi nu am cum să nu reacţionez la astfel de gogomănii care se lansează în spaţiul public. Nici măcar pe timpul lui Ceauşescu nu se puteau reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare pentru că nu se poate fizic” (https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/firea-oamenilor-poate-fi-ok-dar-oamenii-in-toata-firea-o-mai-vor-pe-firea).

Aşadar, pentru Gabriela Firea, epoca lui Ceauşescu era un maxim al performanţei. A fost o afirmaţie ciudată pentru un membru al PSD, partidul creat de Ion Iliescu, partid care şi-a făcut un titlu de glorie din înlăturarea lui Ceauşescu în 1989.

O altă gafă a Gabrielei Firea a fost prezenţa pe listele de consilieri generali a unor nume controversate ale ultimilor 30 de ani: Petre Roman, fostul premier din 1990 (cel care a deschis calea privatizărilor frauduloase în România), Mitică Dragomir, fost preşedinte al LPF (aranjamentele din fotbalul anilor 90), alături de Anghel Iordănescu, un fost antrenor de fotbal cu performanţe notabile dar un anonim ca politician (Anghel Iordănescu a fost parlamentar, dar nu a rămas cu nimic în conştiinţa publicului în această calitate).

            Gabriela Firea a reuşit contraperformanţa (este pentru prima dată în istoria de după 1990 a Capitalei) ca din postura de primar în exerciţiu, să candideze şi să nu mai câştige un al doilea mandat.

            Evident, Gabriela Firea a pierdut şi datorită unui alt aspect, deloc de neglijat pentru un politician: consilierii care să o ajute în relaţia cu publicul şi în construirea imaginii. Armata de sfătuitori nu a făcut decât să-i ridice munţi de laude şi osanale, în loc să o determine să coboare mai des în mijlocul oamenilor, ca să vadă ce îşi doresc aceştia cu adevărat.

            Ar fi bine ca toţi politicienii români să se gândească la faptul că dacă poporul le-a încredinţat un mandat, să nu uite acest fapt şi să nu îşi închipuie că vor putea sta la infinit pe scaunele de aleşi.

            Aş încheia cu o cugetare a celebrului om politic britanic din perioada celui de-al doilea război mondial, Sir Winston Churchill care spunea: ”Nu râde de greşeala adversarului, ea este şansa ta”! Aşadar, doamna Gabriela Firea, nu v-a detronat Brad Pitt, habar nu are Brad Pitt cine sunteţi dumneavoastră, în schimb v-a detronat Nicuşor Dan....

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Pasui
28.09.2020, 03:04:39

Carmen Zamfirescu "Aş încheia cu o cugetare a celebrului om politic britanic din perioada celui de-al doilea război mondial, Sir Winston Churchill care spunea: ”Nu râde de greşeala adversarului, ea este şansa ta”! O analiza pe cat de inepta pe atat de inepta ! Gabriela Firea pana si eu stiu ca face gafe de exprimare , pentru ca are o sensibilitate umana ! Si cine are o astfel de calitate face astfel de gafe ! Ca de aia Firea nu e compatibila cu politica care e o stoarfa ! Ia uite la domnu Churchil ce a putut emite din adancul intunecat ce zace in dansul : El nu se distreaza de greselile oponentului ! El le exploateaza ! Adica e ca sacalu care sta si pandeste sa gaseasca urma de slabiciune ca sa-l poata sfasia ! In fine nu cred ca aveti capacitatea sa intelegeti prea mult din ce se intampla pe pamant ! Deci n-a invins-o domnu Nicusor Dan , ca Nicusor Dan a pierdut data trecuta lamentabil . A invins-o romanul sparanghelist . Ala educat in Suedia ! Si domnu Arion care nu s-a dus in Occident la cultura de Sparanghel ! Dansul altoieste Sparanghelu pe Traditia stramoasa , chiar aici pe meleaguri Mioritice ! Totdeauna m-am intrebat oare in ce perioada istorica a fost scrisa Miorita ! De unde a stiut Moldoveanul ca Ungurul Europei il va coopta pe romanul muntean si vor distruge Moldova cu anticrestinismul lor ? Deci ca sa intelegeti care a fost "greseala" lui Firea asta e : In clipul electoral incheia cu formula : Doamne Ajuta ! Asta inseamna ca vechii comunisti care s-au rebrenduit in proeuropeni Turbau !

-7 (7 voturi)
Radu Mircea
28.09.2020, 06:20:24

# Nici n-ar fi trebuit sa aveti mari sperante de la Firea , ramine aceasi cititoare de promter limitata , pe care nici macar Bucurestiul n-a reusit s-o slefuiasca . Este rebutul politicii PSD-iste impinsa inainte de un Dragnea la fel de limitat intelectual , dar mult mai arivist . ln general politica romaneasca sufera de o criza de lideri credibili , cei aflati in prima linie sunt numai umbra politicienilor adevarati . O mai mare penurie de inteligenta in rindul demnitarilor nu se poate imagina . Revin la o vorba de acum 35 - 40 de ani : ''Seful avanseaza pina la limita incapacitatii sale , ba chiar dincolo de ea cind are pile'' .

+5 (5 voturi)
Matrics Gigescu
28.09.2020, 03:11:22

Pe Firea au detronat-o incompetența ei, apucăturile de țața de mahala, aroganța, nepotismul caracatițian, disprețul față de critica constructivă, pandelismul. În fine, cu ceva emoții a ajuns acolo unde-i era locul. La lada de gunoi a istoriei.

+6 (6 voturi)
Pasui
28.09.2020, 03:20:02

"Nici măcar pe timpul lui Ceauşescu nu se puteau reabilita 100 de kilometri de conductă de termoficare pentru că nu se poate fizic” (https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/firea-oamenilor-poate-fi-ok-dar-oamenii-in-toata-firea-o-mai-vor-pe-firea). Aşadar, pentru Gabriela Firea, epoca lui Ceauşescu era un maxim al performanţei." Tare asta ! Epoca lui Ceausescu era de Aur ?! Gresit ! Azi traim in Epoca de Haur ! Nota 4 ! Firea Repetenta !

-5 (5 voturi)
Pasui
28.09.2020, 03:22:20

Vezi doamna Firea ! Ai crezut ca poti sa practici politica pe Dragnea ! Ia uite cum vine rasplata exact cu aceeasi moneda !

-5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările