Politică

articolul anterior articolul urmator

Dobrovolschi: Votul în cazul Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. E inadmisibil

2
30 May 2017 15:48:15
Autor: News.ro
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi. FOTO Inquam Photos
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi. FOTO Inquam Photos

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, marţi, pentru News.ro, că respingerea cererii de urmărire penală a fostului ministru Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată „dispreţul“ majorităţii parlamentare faţă de justiţie, considerând că este „inadmisibil“ ca senatorii şi deputaţii să se erijeze în judecători.

„Votul de astăzi (marţi - n.r.) din Parlament în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedeşte încă o dată dispreţul majorităţii faţă de Justiţie. Este inadmisibil ca unii deputaţi şi senatori să se erijeze în judecători şi să hotărască prin vot blocarea actului de justiţie“, a spus Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui afirmă că şeful statului a afirmat în multe rânduri că instanţa este singura abilitată să se pronunţe în legătură cu vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane, iar acest principiu "nu este negociabil".

„Faptul că majoritatea parlamentară nu înţelege să acţioneze conform normelor care stau la baza statului de drept duce la accentuarea scăderii încrederii cetăţenilor în Legislativ“, a mai spus Mădălina Dobrovolschi, pentru News.ro.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu. Rezultatul votului a fost 88 de voturi „pentru“, 183 "împotrivă" şi două abţineri. Votul a fost secret, exprimat cu bile. PNL şi USR au anunţat că vor vota "pentru" urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu, PSD, ALDE şi PMP nu s-au exprimat, iar UDMR a criticat cererea procurorilor, fără însă a preciza ce poziţie vor avea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Pribeagul Ro
30.05.2017, 16:25:45

Tara a ajuns sa fie condusa de niste porci gen Nicolicea si se alege praful de ea.

Mos Ion Roata
30.05.2017, 18:17:17

O fi inadmisibil dar e legal, draga paraşută tefelistă, purtătoare de "opinii" de-ale mononeuronalului hoţ de case şi vănzător de copii, retardatul din Sibii! Şi de altfel Parlamentul reflecta cu fidelitate chipul şi asemănarea poporului roman, care i-a trimis acolo pe votacii respectivi! Vezi si tu, data viitoare, peste vreo patru ani, daca o mai fi in functie, sa creeze mutălăul tău de şef ceva mai multă "emoţie", să-şi trimită la vot cohortele de tefelişti şi ghei, poate aşa mă voi distra mai tare!

Modifică Setările