Doi mincinoşi fără ruşine pe mai departe în guvernul României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şocantă stenograma şedinţei de guvern din seara zilei de 31 ianuarie, cea în cursul căreia a fost adoptată Ordonanţa 13/2017.

Actul normativ cu dedicaţie care a declanşat protestele împotriva minciunii, grosolăniei, imposturii de care dau dovadă guvernanţii, alianţa PSD-ALDE, domnii Dragnea şi Tăriceanu, după ce au câştigat alegerile din 11 decembrie. O victorie care, după mintea lor nătângă, le-ar garanta dreptul de a comite fărădelegi în cascadă.

Cum să nu te şocheze când stenograma data publicităţii duminică, 5 februarie, dovedeşte că ministrul Justiţiei, dl. Florin Iordache, l-a minţit în faţă pe şeful său ierarhic, premierul Sorin Grindeanu? Afirmând că ar avea toate avizele necesare, fie ele şi cu caracter pur consultativ, pentru ca ordonanţa respectivă să fie adoptată şi publicată în Monitorul Oficial al României.

Mincinosul ministru al Justiţiei, corigentul la Logică şi la Limba română, premiantul cu lauri, insul egalabil doar de Liviu Dragnea la disciplina Ticăloşie, numitul Iordache Florin, şi l-a asociat în minciună pe secretarul general al guvernului, dl. Mihai Busuioc. Cel despre care presa a scris că ar fi fost şoferul personal al preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea, şi care, la rându-i, l-a asigurat pe prim-ministrul României că Ordonanţa ar avea toate avizele cerute de prevederile legale în vigoare.

Încă şi mai şocantă este incredibila realitate că mincinoşii respectivi sunt încă în funcţie. Întrebat luni de ziarişti dacă ia în calcul demiterea ministrului mincinos Iordache, dl. Sorin Grindeanu s-a mulţumit cu un răspuns eliptic - desigur. Aceasta când normal ar fi fost ca şi Iordache, şi Cuc să îşi fi făcut demult bagajul.

Şi numai acest detaliu că doi oameni mânjiţi, doi inşi fără ruşine sunt încă parte din cabinetul Grindeanu pune sub semnul întrebării onestitatea viitoarelor acţiuni guvernamentale. Ce încredere mai poţi avea într-un astfel de Executiv? Garantat politic de un preşedinte PSD căruia pare-se că i-au cam murit lăudătorii de vreme ce a simţit el însuşi nevoia să se autodeclare profund cinstit. Să mori de râs nu alta când citeşti astfel de declaraţii ale acestui Putin al României.

Nu au, în astfel de condiţii, cei din Pieţe dreptul de a-şi continua protestul cerând demisia unui guvern unde mai există şi alţi mincinoşi puşi la colţ de organisme internaţionale, aşa cum au păţit-o la începutul săptămânii Teodor Meleşcanu?

PS. Aflu că doamna Mihaela Grindeanu, soţia premierului încă în funcţie, a scris pe o reţea de socializare un text în care ii plânge de milă ilustrului tovarăş de viaţă şi îşi plânge şi de propria sa milă. Cred că doamna Grindeanu ar fi trebuit să ştie că orice ticăloşie (iar soţul ei a comis una imensă) se plăteşte. Şi mai cred că Mihaela Grindeanu ar fi trebuit să înveţe lecţia demnităţii de la una dintre cele mai respectabile femei din România - d-na Maria Băsescu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite