Doina Gradea şi Georgică Severin, la un pas de a fi demişi. Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc miercurea viitoare într-o şedinţă comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doina Gradea FOTO Inquam Photos / George Călin
Doina Gradea FOTO Inquam Photos / George Călin

Parlamentul se reuneşte miercurea viitoare, pe 21 aprilie, în şedinţă comună pentru a o demite pe Doina Gradea de la şefia TVR şi pe Georgică Severin de la şefia Radioului public prin respingerea rapoartelor de activitate ale celor două instituţii pe anii 2017, 2018 şi 2019, conform unei decizii luate marţi de către Birourile permanente reunite.

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins joia trecută rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, conduse în prezent de Doina Gradea, respectiv George Severin.

Gradea şi Severin au fost numiţi în funcţii în 2017, în perioada în care Parlamentul era condus de către coaliţia PSD-ALDE. Georgică Severin a fost anterior senator PSD.

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai anunţa săptămâna trecută că formaţiunea din care face parte îl va propune pe Liviu Popescu, fost jurnalist BBC, pentru a ocupa interimar funcţia de preşedinte-director general la Radioul public.

„Noi credem că un jurnalist foarte bun cu experienţă foarte bună şi solidă la BBC, un domn pe nume Liviu Popescu este o variantă foarte bună pentru a ocupa acest interimat, această propunere din partea USR. (...) Nu are nicio conexiune de tipul celui la care am asistat acum, de fost parlamentar, politician sau membru de partid. Nu este o variantă agreată în coaliţie. Partidul meu are o propunere, nici măcar Alianţa din care fac parte, este o propune din partea USR”, a afirmat Iulian Bula

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite