Domeniul „ăştia.ro”, cumpărat de un site de ştiri pentru diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă s-a adresat în conferinţa de presă de marţi la românii din diaspora cu apelativul „ăştia”. Drept răspuns, cetăţenii din afara graniţelor care administrează un site informativ pentru românii din diaspora au cumpărat domeniul „ăştia.ro”.

Oricine încearcă să intre pe domeniul „astia.ro”, va fi redirecţionat pe „diaspora.ro”, un site de ştiri destinat românilor din afara ţării.

La finalul dezbaterii care a avut loc marţi, Viorica Dăncilă a afirmat că nu a vrut să-i jignească pe românii din diaspora, ci a „împrumutat” un termen folosit de preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta nu a putut indica cu exactitate momentul în care Iohannis a folosit termenul respectiv.

Potrivit Registrului de Domenii din România RoTLD, pagina de internet „astia.ro” a fost înregistrată miercuri de către o persoană fizică şi are valabilitate de un an.

„În comunitatea Diaspora Ro este disponibil şi Social Network, creat şi gândit exclusiv pentru românii din afara graniţelor ţării. Aici îşi pot spune părerile, cere ajutor, interacţiona, oferi ajutor altor români sau a beneficia de resursele noastre legale, avocaţilor, etc”, se arată în descrierea site-ului „diaspora.ro”.

„Ce a făcut (Iohannis - n.r.) pentru români, ca să îi aducă acasă? (...) Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă, în cadrul conferinţei de marţi seară.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite