Dorin Florea (PDL): „Ca şi Coposu, Traian Băsescu a pus interesele naţionale deasupra celor de partid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PDL îl aşează pe Traian Băsescu la egalitate cu Corneliu Coposu FOTO Adevărul
Prim-vicepreşedintele PDL îl aşează pe Traian Băsescu la egalitate cu Corneliu Coposu FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea l-a comparat, joi, pe şeful statului cu liderul ţărănist Corneliu Coposu, arătând că acesta, ca şi Coposu a pus interesele naţionale deasupra intereselor de partid.

Liderul democrat-liberal apreciază că Traian Băsescu poate fi mentor pentru oamenii politici, „având o experienţă uriaşă, carismă şi o atitudine nativă spre un mare politician”.

„La preşedintele Băsescu - ceea ce vă pot spune cu toată deschiderea şi fără niciun fel de rezervă - am observat că, exact cum era şi Corneliu Coposu, într-adevăr a ştiut să fie un om politic care a aşezat interesele naţionale mai presus de interesele de partid. Asta trebuie să înţeleagă astăzi orice politician din România. Cum a spus şi doamna Udrea, şi-a arătat reale calităţi de coleg, de partener politic, la fel administrativ, iar ministerial nu mai vorbesc, pentru că se ştie foarte clar că a avut succes”, a arătat Dorin Florea.

Florea a explicat că împărtăşeşte întru totul viziunea preşedintelui Băsescu potrivit căreia în partid trebuie promovaţi tinerii, însă a subliniat că „aceşti tineri trebuie învăţaţi că într-un partid trebuie să existe un respect şi un spirit de echipă”.

„Deci nu aleargă fiecare pe culoarul lui”, a fost concluzia liderului democrat-libral, făcând referire la perioada în care PDL l-a nominalizat premier pe Mihai Răzvan Ungureanu, „aruncând pepiniera partidului” în Guvernul condus de acesta.

Primarul oraşului Târgu Mureş consideră că opţiunea de a se întoarce în PDL îi aparţine preşedintelui, însă susţine întru totul iniţiativa şefului statului de a se ocupa de o şcoală de politică. „Ceea ce a spus că se va ocupa de formarea tinerilor sau de o şcoală de politică, mi se pare o chestie care îl onorează şi mai ales este onorant pentru întreaga societate politică”, a mai spus Florea.

Referitor la o posibilă revenire a sa în rândurile democrat-liberalilor, după expirarea mandatului, preşedintele Băsescu a răspuns amuzat: „Când nu găsesc o soluţie se gândesc tot la bătrânul Băsescu? Hai să fim serioşi!”


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite