Dorinţa secretă a Corinei Creţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În spatele  schimbului de mailuri amoroase dintre Corina Creţu, europarlamentar PSD, şi Colin Powell, fost secretar de Stat al SUA, s-ar ascunde şi un interes: postul de comisar european pentru România.

Povestea de dragoste dintre europarlamentarul PSD Corina Creţu şi fostul secretar de stat din timpul administraţiei Bush, Colin Powell, a ieşit la iveală după ce un hacker a postat pe contul său de Facebook un schimb de mailuri picante. Dincolo de idilă, Corina Creţu ar avea însă şi un obiectiv pragmatic. Surse de la Bruxelles au declarat pentru „Adevărul“ că europarlamentarul PSD ar fi mizat pe sprijinul generalului american pentru a obţine singurul post de comisar european pentru România. În acest moment, fotoliul României în cadrul Executivului european este ocupat de Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură, mandat care va expira în primăvara anului viitor.

„NICI MĂCAR O NOAPTE NU MERIT?“

Schimbul amoros de epistole digitale a început în toamna anului 2005, când Corina Creţu şi-a luat inima în dinţi şi i-a scris lui Powell: ,,Vremea bună să te facă să vii...“, mesaj la care Colin Powell îi răspunde gentil: ,,Tu şi vremea puteţi face ca asta să se întâmple“. Corina Creţu nu s-a sfiit şi i-a trimis numeroase fotografii generalului american, inclusiv poze în care apare în bikini într-o cadă, însoţite de declaraţii de dragoste adolescentine. „Nu am crezut că la vârsta de 43 de ani pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă“, i-a scris ea în Ajunul Crăciunului, în 2010, potrivit publicaţiei „New York Daily News“.

Anul 2011 a început cu acelaşi fior al emoţiei. „Nu spune nimeni să mergem în pat.Vreau doar să te văd, nimic altceva“, i-a scris ea, potrivit publicaţiei americane. La scurt timp, în ajun de Ziua îndrăgostiţilor, Corina Creţu îl muştruluieşte duios pe Colin Powell. ,,Beau un pahar de vin cu mine, aşa cum obişnuiai să-mi zici (...). Nici măcar o noapte nu merit din punctul tău de vedere? Până la ce punct vrei să mă vezi distrusă complet? Nu e cinstit, Colin, tu nu eşti drept“  - este mesajul grav al europarlamentarului român, care, însă, rămâne fără răspuns.

„TU AI FOST CEA MAI MARE IUBIRE“

Toamna anului 2011 a adus cea mai intensă declaraţie de dragoste: „Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele...“, i-a scris Creţu lui Powell pe 14 noiembrie 2011. Corina Creţu a continuat în notă platonică şi în 2012. ,,Îmi pare rău că mă vezi ca pe o ameninţare la adresa ta sau ca pe cineva periculos, de care trebuie să stai departe. Nimeni nu spune nimic legat de pat, vreau doar să te văd, nimic mai mult“, spunea Creţu.

„O PRIETENIE FOARTE PERSONALĂ“

Colin Powell, fost general cu patru stele, a făcut pasul în spate când presa americană i-a cerut explicaţii cu privire la infidelitatea sa şi a subliniat că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma. „A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail“, a spus Powell site-ului TheSmokingGun.com . „Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la şedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie. Niciodată nimic nepotrivit“, a fost poziţia lui Powell.

Generalul a declarat că a cunoscut-o pe Creţu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de stat al fostului preşedinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al lui Ion Iliescu, preşedintele României. El subliniază că s-au întâlnit personal „o dată sau de două ori“ în ultimii opt ani.

„ACT DE PIRATERIE INFORMATICĂ“

În urma scandalului, eurodeputatul PSD a ţinut să atragă atenţia că unele dintre fotografiile publicate de site-uri din ţară i-au fost furate din contul său personal de e-mail, fără a sufla o vorbă despre povestea mistuitoare de dragoste cu Powell.

„Unele site-uri din ţară publică fotografii care – reamintesc opiniei publice - au fost furate din contul meu personal de e-mail printr-un act de piraterie informatică. Unele dintre aceste fotografii nu au nici un fel de legătură cu ceea ce se numeşte «corespondenţa mea cu Colin Powell», pur şi simplu făceau parte dintre amintirile mele personale, alături de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesională“, precizează Creţu, într-o postare pe contul său de Facebook. 

 Te-am iubit prea mult, prea mulţi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele. Corina Creţu, europarlamentar PSD A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail. Colin Powell, fost secretar de stat al SUA

Corina, sub aripa lui Ion Iliescu

Între anii 1990 şi 1992, Corina Creţu a lucrat în presă. În calitatea de ziarist, s-a remarcat prin textele dulci la adresa lui Ion Iliescu şi prin interviul în exclusivitate pe care a reuşit să i-l ia fostului preşedinte american Bill Clinton. În anul 1996 se înscrie în PSD, unde va ocupa mai multe funcţii, de la şef birou de presă până la cea de secretar general. În anul 2000, proaspătul preşedinte ales, Ion Iliescu, o ia sub aripa sa protectoare şi îi oferă postul de consilier prezidenţial. În anul 2004, candidează şi câştigă un nou mandat de deputat pe care nu-l va duce până la capăt, deoarece în 2007 este aleasă europarlamentar pe listele PSD. În noiembrie anul trecut, Corina Creţu s-a căsătorit cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz. La eveniment a fost prezent şi Ion Iliescu, care a declarat că eurodeputata  „avea nevoie să se căsătorească, că era cam stingheră“.

Primul afro-american peste armata SUA

Colin Luther Powell s-a născut pe 5 aprilie 1937 şi este general în rezervă al SUA. În anul 1991, în timpul războiului din Golf, Colin Powell, din poziţia de şef al Statului Major, a condus ofensiva armatei americane. Între anii 2001 şi 2005, în timpul mandatului lui George W. Bush, generalul Powell a fost numit secretar de stat. În timpul carierei sale militare, Powell a servit SUA şi din poziţia de consilier de securitate naţională (1987-1989), în calitate de comandant al Forţelor Armate SUA (1989) şi în cea de şef al Statului major General (1989-1993). El a fost primul şi, până în prezent, singurul afro-american care a ocupat funcţia de şef al Armatei. Powell a fost şi consilier al Armatei vietnameze, declarând că încă este bântuit de coşmarul războiului din Vietnam. El a fost decorat pentru curaj, după ce a supravieţuit unui accident de elicopter.


Citeşte şi:

FOTO Idilă între Corina Creţu (PSD) şi fostul secretar de stat american Colin Powell? Un hacker a publicat mai multe e-mailuri compromiţătoare

Fostul secretar de stat american Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relaţia sa cu Corina Creţu, după ce un hacker a postat un link spre o corespondenţă prin e-mail între cei doi pe pagina sa de Facebook, insistând că nu i-a fost necredincios soţiei sale, Alma.

Miza presupusei idile amoroase a Corinei Creţu cu fostul secretar american, Colin Powell: un post de comisar european

Schimbul de emailuri dintre europarlamentarul PSD Corina Creţu şi fostul secretar de stat american Colin Powell i-a adus în lumina reflectoarelor pe cei doi diplomaţi. Surse de la Bruxelles susţin că miza acestui scandal este funcţia de comisar european, pentru care ar fi trebuie să fie nominalizată şi Corina Creţu.

Corina Creţu: „Consider un abuz publicarea fotografiilor care nu au nicio legătură cu «corespondenţa mea cu Colin Powell»“

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, a scris pe o reţea de socializare că publicarea fotografiilor personale, alături de cele din corespondenţa sa cu Colin Powell, reprezintă „un abuz“, întrucât au fost obţinute prin violarea corespondenţei, gest care îi „încalcă dreptul elementar la viaţă privată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite