articolul urmator

Două luni până la alegeri. Lupta se dă în Moldova

12
6 Apr 2016 13:25:37
Adi Zăbavă

12 Comentarii

Mircea B.
6.04.2016, 15:35:14

Buzau si Braila nu apartin de regiunea istorica Moldova, ci de Muntenia (mai corect Valahia). Moldova a fost mare si este amatoare de PSD, adica partidul care a dus-o sa fie , asa cum spuneati Dvs, „cea mai săracă regiune a Uniunii Europene”

+1 (1 vot)
Mircea B.
6.04.2016, 15:37:56

Cu precizarea ca in Romania exista o regiune superdezvoltata, peste media UE. Este regiunea Bucuresti. Regiune locuita de oameni harnici si cinstiti.

-1 (1 vot)
S G
7.04.2016, 10:00:29

Regiune locuita de oameni harnici si cinstiti veniti din toate celelalte regiuni, intai la studii, iar apoi au ramas acolo pentru ca doar acolo isi gaseau de munca...Abia acum au vazut investitorii straini ca aceasta "concentrare" a industriei doar in anuminte regiuni din Romania nu e o metoda buna deoarece unele zone nu au suficienti oameni (indiferent daca sunt sau nu calificati) iar in alte regiuni somajul e la cote uriase. Bieninteles ca odata cu acest decalaj se produc si alte decalaje: preturi la locuinte / chirii, valoarea medie a salariilor, etc.

+1 (1 vot)
Stefanescu Marian
6.04.2016, 19:58:23

Va fi o nebunie de campanie electorală.Bătălia se duce pentru marile orașe și municipii.Bucureștenii iar vor face o gafă(ca de obicei...)

Val Petru
7.04.2016, 10:35:04

Sa fim realisti si onesti: Moldova este "vasluiul" (subst. comun) Europei, cea mai estica parte a sa, locul unde UE se invecineaza cu estul salbatic ucro-rus. Cine si de ce sa investeasca intr-o zona, cu exceptia Iasiului, ramasa primitiva, care a refuzat constant modernizarea, cu o populatie bigota, macinata de alcoolism, amoralitatesi care si-a distrus, in maniera inepta propriul patrimoniu economic. Detestatii comunisti au incercat sa modernizeze " cu forta" Moldova, investind zeci de miliarde de lei in industrii chimice, textile/confectii si alimentare, doar ca sa-i ocupe si sa-i civilizeze pe localnici. Misiune imposibila. De fapt, incep sa cred ca astfel de guvernari, de tip tehnocratic, reprezinta viitorul in politica romaneasca si, probabil, chiar europeana. In absenta unor doctrine clare si stabile ale partidelor, lumea informata, dar si "talpa tarii", si-au pierdut increderea in acestea. Absenteismul in crestere, criticismul si/sau indiferenta masiva, dispretul pana la ura fata de clasa politica, fac din ce in ce mai inutile aceste structuri de crima organizata. Vor aparea, sper, metastructuri politice transpartinice, cu doctrine simple, clare si flexibile, un fusion social-liberal, cu programe/proiecte cu ampla sustenabilitate economico-sociala, controlate direct de public. Vorbim de un public constient si responsabil care va sustine federatii statale semiautoritariste, cu conducere colectiva.

0 (2 voturi)