Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea: Dacă ajungem la concluzia că nu avem altă variantă decât schimbarea Guvernului, o vom propune şi pe asta

4
12 Jun 2017 00:27:34
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: „Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (...) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

Liviu Dragnea a spus că raportul de evaluare a activităţii Guvernului va fi făcut public după finalizare adăugând că la concluzii vor fi trecute şi propunerile pentru eventualele remanieri.

„Este evaluarea unui guvern care nu lucrează pentru el, lucrează pentru ţară. PSD a mers în alegeri cu un program şi românii au spus că acesta este programul pe care îl vor (...) Pentru noi nu este important cine face parte din Guvern, ci ca programul să fie pus în aplicare”, a comentat Dragnea.

Pe de altă parte, liderul social-democraţilor a apreciat că la proxima reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD este posibil să nu se ajungă la schimbarea niciunui ministru.

„În urma concluziilor o să vedem: este nevoie să ajungem la o schimbare a unor membri ai Guvernului? este suficient să se adopte nişte mecanisme administrative, de fluidizare a circuitului documentelor sau va fi nevoie de alte măsuri? Va fi o discuţie deschisă în Comitetul Executiv”, a spus prşedinetele PSD.

La o întrebare privind reacţia partidului în cazul în care Sorin Grindeanu va refuza să demisioneze, în pofida unei eventuale decizii a PSD, Dragnea a răspuns: „Nici n-am văzut unde e soba, unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile (...) Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta.”

„Oricine este calm în aceste zile, este un om deştept. Cine este foarte agitat, greşeşte”, a mai spus Dragnea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ovidiu Olariu
12.06.2017, 03:50:21

Ce om corect este Dragnea ! El nu vrea schimbarea guvernului, decat daca acest lucru este bine pentru tara ! "PSD a mers in alegeri cu un program -afirma Dragnea- si ROMANII AU SPUS CA ACESTA ESTE PROGRAMUL PE CARE IL VOR" ! Sa spuna cineva ca nu este asa ! Sa recapitulam ! Romanii au vrut -au vrut si au cerut expres- dar absolut toti romanii, inclusiv electoratul PSD, au cerut imixtiunea, pana la nerusinare, a politicului in toate treburile tarii, au cerut -cum aflam din mass media- numirea in functii cu salarii uriase a tuturor rudelor si protejatilor unor importanti lideri, senatori sau deputati (vezi cazurile Eugen Nicolicea, Codrin Stefanescu, Florin Iordache, dar si multi altii, ultimul caz fiind eminentul prefect de Vaslui), romanii au mai cerut pensii speciale pentru toti "alesii", au cerut OUG 13, au cerut schimbarea legislatei in justitie, au cerut desecretizarea SIPA, au cerut investigarea alegerilor prezidentiale din 2009, au cerut anestezierea si sterilizarea justitiei, au cerut eliberarea din puscarii a borfasilor si tot romanii au mai insistat, cu inversunare, sa se stabileasca un prag valoric de 200.000 lei pentru furturi. Tot ceea ce s-a intamplat din decembrie 2016, pana in11 iunie 2017, a fost cerut de toti romanii ! In sfarsit, sa nu uitam, romanii au mai cerut, tot prin programul de guvernare, ca salariile promise si marite prin lege, incepand cu data de 1 iulie, sa nu se mai majoreze decat in 2018. In prezent, se mai asteapta ca o decizie, luata si unanim aprobata, inca de anul trecut, intre primele hotarari legiferate si anuntate -cresterea punctului de pensie de la 1 iulie- sa se aplice. Pensionarii se intreaba numai atat: oare mai sunt bani si pentru ei ? ! Le-am enumerat toate acestea pentru ca se vorbeste -mereu !- despre aplicarea si respectarea intocmai a programului de guvernare ! Au fost toate acestea, inclusiv modificarile in veniturile aprobate pentru unii bugetari, prevazute in programul de guvernare ? Nu, ne vor spune, probabil, fruntasii PSD, n-au fost decat lucrurile minunate, dar daca toate acestea au avut loc, acestea nu apartin "programului" de guvernare, ci vinovat este guvernul, oricare ar fi fost el ! Dar, ceea ce este insa cu adevarat important este ca domnul Dragnea nu vrea sa schimbe guvernul; "nu vreau sa ajungem la aceasta solutie. Daca o sa ajungem la concluzia ca n-avem alata varianta, o sa propunem si asta, dar eu nu vreau sa ajungem acolo" ! Este clar, liderul PSD vrea numai aplicarea programului ! Nu vrea sa schimbe guvernul si nu se stie daca o va face. Dar, pentru orice eventualita, ii arata pisica lui Grindeanu !

+2 (2 voturi)
Iris IRIS
12.06.2017, 07:28:55

Atentie !!!! mare Atentie !!!! lui Erdoganul Romaniei i s-a suit la cap deja ! Vrea sa devina Sultanul El-Livi I AL Sultanatului Romania - numai el va conduce , fara guvern , fara parlament si fara senat.

+1 (1 vot)
Iris IRIS
12.06.2017, 07:29:45

Firea va fi sefa de harem !

+1 (1 vot)
gyll
12.06.2017, 07:34:35

Încep să își dea la ghioale că din colț în colț au început de ceva vreme .

+1 (1 vot)
Modifică Setările