Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea anunţă crearea partidului Alianţa pentru Patrie: „ S-a născut practic din lacrimi, din deznădejde şi din suferinţă”

37
19 Sep 2021 23:37:37
Autor: Emanuel Neuman
Liviu Dragnea la Realitatea / FOTO captură video
Liviu Dragnea la Realitatea / FOTO captură video

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea anunţă că patru „oameni obişnuiţi” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu, unul dintre apropiaţii săi, au pus bazele unui nou partid politic, denumit Alianţa pentru Patrie.

„S-a discutat foarte mult, primii care au vorbit că mi-am făcut partid, că asta  fost discuţia, au fost cei de la noul PSD. Eu, ştiţi bine, nu am ieşit public până la momentul asta.  (...) Nu am ieşit public şi nu am spus nimic despre asta, nici Codrin nu a spus nimic despre asta. Prin octombrie, am avut o discuţie cu Codrin, Codrin a venit des la mine la vizită ţi m-a ajutat enorm acest om de un mare caracter şi de un curaj incredibil. Şi mi-a zis că el simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid, un partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care n-au curaj, de acoperiţi, de oameni infiltraţi, de tot felul de interese împletite care până la urmă  care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie, 20%, ca să fie mai multe. Şi am zis că sunt de acord şi îl sprijin cu tot ceea ce ştiu eu,  cu toată experienţă mea politică şi administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Şi a găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi dar cu curaj care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva pe parcursul procedurilor să se blocheze. Astfel încât partidul s-a  înfiinţat şi se numeşte Alianţa pentru Patrie”, a afirmat fostul lider soial-democrat.

Dragnea a menţionat că există o aplicaţie pentru cei care doresc să se înscrie şi a descris liniile după care se ghidează, doctrinar, noua formaţiune. 

„Acum cred că ei lansează site-ul partidului, este făcută o aplicaţie pentru cei care vor să se înscrie, este un partid la început. Alianţa pentru Patrie s-a născut practic din lacrimi, din deznădejde şi din suferinţă, a noastră a tuturor, recunoscută sau nerecunoscută, dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România. Oamenii... sunt din ce în ce mai mulţi oameni care nu mai suportă stilul asta de a face politică. (...) Nu este un partid naţionalist, nu este un partid radical, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, nu este un partid anti-european sau anti-atlantic. Dimpotrivă”, a adăugat Dragnea.
Conform acestuia, principalul obiectiv al partidului îl reprezintă „bunăstarea românilor”, el fiind animat de „patriotism economic”. 

„Acest partid nu e făcut degeaba. Unii spun că eu nu am voie să ocup o funcţie într-un partid. Eu, pentru partidul ăsta, voi face foarte multe lucruri”, a adăugat Dragnea.

El precizează că a vorbit cu avocata sa, căreia i-a cerut să analizeze posibilitatea deschiderii unei acţiuni în instanţă pentru a lămuri dacă are sau dreptul să facă parte dintr-o formaţiune politică. 
Pentru început, partidul va fi condus de un comitet de iniţiativă, mai spune Dragnea, el subliniind că noul partid „e legal, înregistrat, a ieşit”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

Ce ar spune Isus
19.09.2021, 23:39:55

Ahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaa AP. Sa inceapa bancurile.

+17 (23 voturi)
lamuritorul
19.09.2021, 23:43:50

Cica ar insemna Alianta pentru prosti, sau cam asa ceva, ha, ha, ha, ha, ha...

+3 (11 voturi)
lamuritorul
19.09.2021, 23:41:22

URRRAAAAA! BUCURIA HOTILOR SI NEPLATITORILOR DE TAXE (cei care le platim suntem prosti), DRAGNEA CERE AMNISTIE PENALA SI FISCALA. Asta era ma, e neschimbat, protectorul hotilor, care din gura ii prosteste pe prosti ca moare de dragul lor si de cum traiesc. Cine l-o vota pe asta inseamna ca ORI E HOT, ORI NU-SI PLATESTE TAXELE LA STAT, ORI E ASISTAT.

+1 (7 voturi)
leuldinpanjshir99
19.09.2021, 23:45:01

Din bube, mucigaiuri si noroi, Iscat-am frumuseți si vremuri noi. :)))))

+3 (7 voturi)
Adi Bunea
19.09.2021, 23:48:08

Sper sa nu incepeti cu articole zilnice despre puscarias. Ca-si face partid nu-i un lucru rau, mai rupe un pic din electoratul psd-ului. Intrebarea-i daca un fost puscarias are dreptul sa fie sef de partid.

-5 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările