Dragnea: Apreciez înţelepciunea lui Iohannis; doreşte consultări cu majoritatea parlamentară pentru desemnarea şefului SIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că apreciază „înţelepciunea” preşedintelui Klaus Iohannis, care doreşte să consulte majoritatea parlamentară înainte de a face o nominalizare la conducerea SIE pentru a evita o eventuală situaţie de blocaj, în cazul în care propunerea ar fi respinsă în Parlament.

Chestionat dacă majoritatea parlamentară va bloca numirea noului şef al SIE dacă preşedintele Klaus Iohannis nu face consultări, Dragnea a spus că şeful statului doreşte să aibă o discuţie cu partidele înainte de a lua o decizie în acest sens.

„Am apreciat înţelepciunea preşedintelui care a înţeles că trebuie să aibă o discuţie înainte cu majoritatea parlamentară pentru a evita exact această situaţie de posibil blocaj în care ar veni o propunere la majoritatea parlamentară care să fie respinsă. Şi sigur că dacă s-ar fi întâmplat aşa, domnul Predoiu ar rămâne în continuare la SIE. Dar, din ce am înţeles de la preşedintele României, vrea să consulte majoritate parlamentara înainte şi eu am speranţă că vom ajunge la o soluţie acceptată de ambele părţi”, a răspuns preşedintele PSD.

De asemenea, întrebat ce înseamnă soluţie acceptată, Liviu Dragnea a spus că Iohannis „are tot dreptul să desemneze pe cine doreşte, numai că şi Parlamentul are dreptul său de a accepta sau nu”.

„Eu totuşi cred că se poate găsi o soluţie acceptată de ambele părţi şi în continuare cred că simetria folosită la cele două Servicii în trecut a fost o soluţie bună şi sănătoasă şi poate fi menţinută”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Chestionat în continuare dacă la discuţiile de la Palatul Cotroceni îi va propune lui Klaus Iohannis să desemneze un şef SIE din partea majorităţii parlamentare, Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns precis.

„Din moment ce o să mergem la discuţii - am înţeles şi eu că o să ne cheme la discuţii. O să facem propunerea acolo. Nu fac la televizor, nu e corect”, a subliniat el.

Întrebat dacă aveţi o nominalizare, liderul PSD a spus: „Vă daţi seama că, dacă mergem la o discuţie avem şi noi una sau două propuneri. Nu mergem doar să primim propuneri”.

De asemenea, chestionat cum ar trebui să fie noul şef al SIE, liderul social-democraţilor a precizat că, în primul rând, funcţia trebuie ocupată, nefiind vina lui Klaus Iohannis pentru această întârziere.

„În primul rând să existe un director al SIE, să fie funcţia ocupată. (...) Este nevoie de acel post ocupat. Trebuie să recunosc că nu e vina preşedintelui pentru întârziere, este vina Parlamentului, care a întârziat procedura de vacantare a postului. Acum postul este vacantat”, a conchis Liviu Dragnea. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va face o propunere pentru conducerea SIE "la momentul potrivit", dar nu se grăbeşte şi va avea discuţii cu liderii majorităţii parlamentare înainte de a veni cu un nume pentru şefia Serviciului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite