Dragnea: „Dăncilă l-a invitat pe Papa în România, iar răspunsul a fost că în 2018 nu se poate, dar a promis că va veni în 2019 “. Iohannis l-a invitat oficial în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a declarat luni că Papa Francisc a acceptat să viziteze România în 2019, la invitaţia premierului Dăncilă, iar tot scandalul izbucnit a fost creat de preşedintele Klaus Iohannis. Surse diplomatice au confirmat  pentru „Adevărul“ că sunt şanse foarte mari ca Papa să viziteze anul viitor România, dar anunţul oficial trebuie să-l facă preşedintele Iohannis, cel care l-a invitat oficial pe Papa în România, nu Guvernul.

"Doamna prim-ministru i-a făcut o invitaţie Suveranului Pontif, iar răspunsul a fost că în 2018 nu se poate, dar Suveranul Pontif a promis că în 2019, chiar în prima parte a anului, va vizita România. Ce s-a întâmplat ulterior este inacceptabil. Modul în care preeşedintele jigneşte este greu de explicat, dar vom găsi explicaţiile în perioada următoare", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că premierul Dăncilă nu şi-ar fi permis să spună public ceva ce nu ar fi fost convenit sau "lucruri care nu erau destinate să fie făcute publice". "Nu există nicio încălcare a unor reguli protocolare", a mai spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat oficial pe Papa Francisc în România încă din 2015, în timpul vizitei sale la Vatican. Ulterior, la începutul anului 2017, prezent la Roma cu ocazia unui summit aniversar al UE, şeful statului a reiterat invitaţia pentru Sanctitatea Sa. „A părut foarte interesat şi sunt convins că se vor face toate demersurile şi, dacă va fi posibil, eu cred că va veni“, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat ce a discutat cu Papa Francisc în cadrul întrevederii pe care au avut-o.

Surse diplomatice au confirmat  pentru „Adevărul“ că sunt şanse foarte mari ca Papa să viziteze anul viitor România, dar anunţul oficial, aşa cum a comunicat şi Vaticanul, trebuie să-l facă preşedintele Klaus Iohannis, nu Guvernul. „Mai sunt de pus la punct mici detalii de program, iar când totul va fi stabilit Administraţia Prezidenţială va anunţa oficia, căci Papa, în calitate de şef al statului Vatican, a fost invitat în România de preşedintele Iohannis. Ce a făcut Vioica Dăncilă este contrar uzanţelor diplomatice“, au explicat pentru „Adevărul“ sursele citate.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite