Dragnea, despre disputa Teodorovici-Mişa privind casa pierdută de Iohannis: Aştept un răspuns clar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că aşteaptă un răspuns clar în ceea ce priveşte imobilul din Sibiu pierdut în instanţă în 2015 de către familia preşedintelui Klaus Iohannis şi care nu a fost trecut până acum în proprietatea statului, pentru că „sunt bani care ar fi trebuit să ajungă deja în bugetul statului”.

„Eu am cerut public şi cer în continuare să nu stea inactivi în a recupera la bugetul statului această sumă care a fost încasată necuvenit. Adică un folos necuvenit pentru respectiva familie Iohannis. O să avem o discuţie săptămâna asta asta. Eu nu ştiu cine trebuie să ceară înscrierea în Cartea Funciară, dar nu cred că este ANAF, cred că este Ministerul Finanţelor Publice. Dar nu asta aşteaptă oamenii. Oamenii aşteaptă să vadă care este soluţia, să se spună că Iohannis se află în spatele unor chichiţe juridice şi se foloseşte de asta ca să nu dea banii statului. Asta trebuie să se spună foarte clar”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară la România Tv.

El a adăugat că aşteaptă un răspuns foarte clar privind subiectul imobilului pierdut în instanţă de şeful statului, pentru că este vorba despre bani care ar fi trebuit să ajungă deja în bugetul statului de la "cineva care dă lecţii de morală”.

„Eu aştept, ca preşedinte PSD, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi ca cetăţean, un răspuns clar. Sunt bani care ar fi trebuit să ajungă deja la statul român de la cineva care dă lecţii de morală şi are şi o plângere penală despre care nu se vorbeşte nimic”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a adăugat, referindu-se la ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care îi transmitea preşedintelui Iohannis să meargă la ANAF să ceară un cont în care să vireze banii din chirii, că un moderator de emisiune poate face orice glumă, orice sugestie, însă un membru al Guvernului trebuie să vină cu măsuri foarte clare. ŢAsta se aşteaptă, nu glumiţe”, a spus Dragnea.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi şeful ANAF Ionuţ Mişa au intrat într-o dispută privind casa din Sibiu pierdută în instanţă de familia preşedintelui Klaus Iohannis, Teodorivici spunând că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul să treacă în proprietatea statului. Ionuţ Mişa i-a răspuns că ANAF nu poate executa o creanţă dacă nu primeşte un titlu de la Ministerul Finanţelor.

„ANAF, pentru a executa o creanţă, trebuie să aibă un titlu. Până în momentul de faţă, ANAF nu a primit de la Ministerul Finanţelor un titlu pe care, ulterior, să-l execute. Un titlu care să ateste că statul român este proprietarul acestui imobil. Dacă ANAF va primi o adresă scrisă şi un mandat de la Ministerul Finanţelor să execute (...) eu vă asigur 100% că va îndeplini toate cerinţele legale”, a declarat Mişa joi, pentru Antena 3.

După această afirmaţie, Teodorovici a intervenit şi a spus că Mişa are obligaţia să-i spună care este temeiul legal pentru care nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul să treacă în proprietatea statului şi a lăsat să se înţeleagă că, în caz contrar, îl va demite.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din strada Nicolae Bălcescu numărul 29 din Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

La începutul lunii iulie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis preşedintelui ANAF şi ministrului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite