Dragnea, despre greva de la ROMATSA: Nu ştiu care e nemulţumirea, au salarii mai mari decât omologii din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi, la Parlament, referitor la greva angajaţilor ROMATSA, că nu înţelege care este nemulţumirea acestora, având în vedere că au salarii mai mari decât omologii din Marea Britanie. Dragnea a anunţat că ministrul Transporturilor a dispus un control pentru a vedea dacă sunt chestiuni care pot fi îmbunătăţite.

„Am înţeles că s-a închis greva. Ar trebui totuşi să ne gândim la călători care nu cred că trebuie să sufere. M-am uitat în presă la câteva informaţii despre salarizare, deci înţeleg că problema nu este de bani din moment ce au salarii mai mari decât omologilor din Marea Britanie. Eu nu spun că trebuie să aibă salariile mici. Dar atunci care este motivul pentru grevă?”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a dispus efectuarea unui control la ROMATSA. „Am înţeles că ministrul Transporturilor a dispus efectuarea unui control acolo ca să vadă efectiv care este situaţia. Sper să comunice cu cei de la ROMATSA să vadă dacă sunt chestiuni care trebuie înbunătăţite, să se întâmple. Nu cred că e corect să apară astfel de greve. Am primit chiar eu mesaj, săptămâna trecută, dacă vreau să mă întâlnesc cu ei şi le-am zis că oricând, toată ziua de luni îi aştept aici. Nu au venit, în schimb au declanşat greva”, a conchis Liviu Dragnea.

Liderul sindicatului Romatsa, Gabriel Tudorache, a declarat marţi, după decizia magistraţilor Tribunalul Bucureşti, care au stabilit că greva controloriilor de trafic a fost legală, că sindicaliştii au convenit suspendarea grevei, dar că această poate izbucni în orice moment dacă negocierile eşuează, după un avertisment cu 48 de ore înainte de încetarea lucrului.

Greva controlorilor de trafic aerian - declanşată la ora 9.00 - a fost suspendată la ora 13.00, dar liderii sindicali avertizau că nu este încheiat conflictul de muncă.

Pe durata grevei, şase zboruri operate de compania low-cost Ryanair au fost anulate marţi, 18 curse ce trebuiau să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă au avut întârzieri de până la trei ore, în timp ce alte 16 curse ce trebuiau să decoleze au întârzieri de aproape două ore şi jumătate, potrivit datelor de pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care operează aeroportul din Otopeni.  La sosire, cea mai mare întârziere o are o cursă Blue Air care vine din Roma şi trebuia să aterize la Otopeni la ora 12.10, însă a fost programată pentru ora 15.00. La decolare, cea mai întârziere este la zborul Wizz Air de la Lisabona, care trebuia să aterizeze la ora locală 14.40 şi se estimează că va ajunge la ora 16.50.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite