Dragnea, despre intenţia ministrului Justiţiei de a o propune pe Kovesi la şefia DNA: Este un anunţ firesc. Nu este vorba de cine pe cine iubeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea consideră firească decizia ministrului de Justiţie Raluca Prună de a o propune pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA.

„Este un anunţ firesc, l-a şi argumentat. Propunerea este firească şi cred că şi desemnarea va fi oficială. Aici nu e vorba de cine pe cine iubeşte. Este vorba de acţiuni care să continue întărirea statului de drept în România'“, a comentat Liviu Dragnea decizia Ralucăi Prună.

Premierul Dacian Cioloş a primit-o astăzi, la Palatul Victoria, pe Vera Jourova, comisarul european pentru Justiţie, protecţia consulatorului şi egalitate de gen. De asemenea, Jourova a discutat şi cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, despre reinvestirea actualului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Am discutat cu doamna ministru (Raluca Prună – n.r.), care a spus că a făcut acest pas fiind convinsă că doamna Kovesi este cel mai bun candidat, deja şi-a demonstrat capacitatea de a administra instituţia şi să administreze unitatea anticorupţie. Mi-a explicat că a decis să facă propunerea preşedintelui pentru că regulile actuale permit această procedură", a spus Jourova, la Bucureşti.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, vineri, că propunerea sa de reînvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Laurei Codruţa Kovesi este „singura soluţie de bun-simţ”.

„Am discutat, evident că am discutat cu preşedintele, pentru că el este parte a procedurii, o parte importantă a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM dă un aviz şi preşedintele este cel care poate să numească sau nu. Am avut o discuţie, în general, privind procedura, dar nu a fost una specifică, cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să citească bilanţurile DNA şi să constate că, în fond, ceea ce eu propun şi este legal este singura soluţie de bun simţ. Pentru că, dacă nu recompensăm performanţa managerială, îi vom descuraja pe cei care..., iată, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, dacă nu putem recompensa o performanţă managerială în condiţiile în care legea permite două mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gândit la aşa ceva”, a declarat Prună, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite