Dragnea, despre Klaus Iohannis: Iese din Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea                                                                  Foto David Muntean
Liviu Dragnea                                                                  Foto David Muntean

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, duminică seara, pe Preşedintele Klaus Iohannis, pentru dorinţa sa de a schimba Guvernul social-democrat cu un Guvern liberal. Dragnea a vorbit şi despre problemele penale ale colegilor săi de partid, Dan Şova şi Darius Vâlcov.

„Dorinţa dlui preşedinte Iohannis de a schimba Guvernul...cred că greşeşte, pentru că iese din Constituţie. A spus în campanie că va respecta Constituţia, dacă spui într-una în România că «Vreau să dau Guvernul jos şi să pun Guvernul meu», dacă spui la presa străină asta, nu cred că este în regulă, mai ales dacă luăm în calcul ce se întamplă în estul României, la situaţia economică în anumite părţi ale Europei, acum când România are nevoie de stabilitate. Cred ca asta este o greşeală. Ca şi putitnţă, nu cred că sunt şanse mari pentru că majoritatea este stabilă, Gabriel Oprea, Daniel Constantin şi Calin Popescu Tăriceanu au afirmat cu tărie că vor susţine majoritatea, deci nu cred că o moţiune, dacă o vor mai depune, are cum să treacă", a declarat Liviu Dragnea la Antena3.

Dragnea a mai afirmat că PSD a adoptat rezoluţia prin care interzice ocuparea funcţiilor politice sau demnităţilor publice numite de către membrii de partid aflaţi în diferite stadii de cercetare penală sau care sunt condamnaţi pentru cazuri de corupţie şi a precizat că formaţiunea ”nu se opune solicitărilor venite de la Parchete”.

”În schimb, nu putem sta cu pistolul a tâmplă, la fiecare parlamentar. Fiecare va vota cum crede, nu pot să dau eu un pronostic, acum”, a spus Dragnea.

Vicepremierul a ţinut să menţioneze că în comisia juridică din Senat s-a dat aviz favorabil pentru arestarea lui Dan Şova, votul fiind unul strâns ( şase voturi în favoarea cererii de arestare şi cinci voturi împotrivă, nr).

”Vom vedea, săptămâna asta. Este un moment dificil, este un moment delicat pentru PSD ca şi pentru PSD”. a mai afirmat Dragnea. El a continuat: ”Ce pot să mai spun în plus, îmi pare rău şi pentru Dan Şova şi pentru Darius Vâlcov”. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite