Dragnea, după discuţiile cu UDMR: Nu vindem Transilvania. Sunt şi alte minorităţi care au instituită o zi de sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, după discuţiile cu UDMR, că social-democraţii nu „vând” Transilvania, iar în privinţa adoptării chiar astăzi în comisii a legii prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, el a spus că sunt şi alte minorităţi, precum turcii şi tătarii, care au zile instituite prin lege.

„Azi am discutat despre situaţia politică actuală, am mai discutat la telefon zilele trecute. E firesc, e dreptul majorităţii, un drept constituţional, legitim, de a-şi avea Guvernul”, a spus Dragnea după discuţiile cu liderii UDMR.

El a menţionat că nu şi-au dat seama dacă este vorba despre o problemă în legislaţie sau în Constituţie, fiind o situaţie fără precedent.

„Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din ţară”, a ţinut să precizeze liderul PSD.

În ceea ce priveşte faptul că în comisii la Senat s-a dat chiar astăzi raport favorabil adoptării proiectului de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, Liviu Dragnea a replicat: „Sunt şi alte minorităţi care au prin lege adoptată o zi a lor, turcii, tătarii”.

Referindu-se la proiectul de reducere a pragului în privinţa proporţiei de populaţie într-o comunitate de la care minorităţile pot folosi limba maternă în administraţie, Liviu Dragnea a spus: „Se discută despre asta, a rămas ca colegii mei din comisie să negocieze, să discute, nu se discută de ieri, de azi”.

Citeşte şi:

Dragnea: Voi face mai multe propuneri pentru postul de premier. Şi acum simt usturimea de la o singură variantă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite