Dragnea: E un dosar la DIICOT, generat de o declaraţie, despre cum funcţionează mişcările de stradă, cine le finanţează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO FACEBOOK
FOTO FACEBOOK

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune, în contextul informaţilor referitoare la otrăvirea cu mercur a fostului ministru Doina Pană şi la afimaţiile Gabrielei Firea conform cărora i s-a găsit o sârmă în colon, că există un dosar la DIICOT, generat de o declaraţie, care vorbeşte despre cum funcţionează mişcările de stradă, cine le finanţează şi cum ajung milioane de euro în România pentru aceste proteste.

El a susţinut că tot la DIICOT există o declaraţie care vorbeşte despre ameninţări la adresa sa, dar nu crede că se va întâmpla ceva cu acest dosar.

Liviu Dragnea s-a referit.  duminică seară, la România TV,  la faptul că Doina Pană ar fi fost otrăvită cu mercur, spunând că atunci când ea era ministru a deranjat nişte interese uriaşe.

“Mi-a arătat analizele şi mi-a arătat şi involuţia. Analize de dinainte a se întâmpla şi analize de după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape şi mă bucur mult şi îi doresc multă sănătate pentru că Doina Pană a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri, dar a deranjat nişte interese uriaşe. Radarul pădurilor pe care l-a implementat a făcut să scadă tăierile ilegale de arbori într-un ritm extraordinar, adică într-un an de la o cantitate uriaşă la ceva nesemnificativ, ca şi cum s-ar fi tăiat nişte crengi”, a spus Dragnea.

Liderul PSD s-a referit şi la situaţia Gabrilei Firea, care a spus că i-a fost găsit o sârmă în colon.

“În jurul Primăriei Capitalei nu sunt multe interese? Nu ştiu, chiar nu am elemente. Chiar nu vreau să o contrazic,  pentru că nu am cum, orice e posibil, te gândeşti la orice. La starea asta care se induce şi se tot alimentează în România, te gândeşti la orice. Nu pot să spun, dar nici nu exclud ce spune Gabi Firea”, a precizat Dragnea.

Întrebat dacă, personal, ai simţit şi el ameninţări, Liviu Dragnea a răspuns: “În ceea ce mă priveşte pe mine am spus, mi-a scăpat odată şi am spus, nu doream să spun. Da, tot la DIICOT există o declaraţie care vorbeşte despre aşa ceva. Nu e a mea. A cuiva care a spus cu subiect şi predicat. A făcut ceva DIICOT-ul?”.

El crede că nu se va întâmpla nimic cu acest dosar şi nu va fi finalizat.

“Nu se va întâmpla nimic.Cât timp este acest regim, vorbim discuţii, vorbim degeaba. Eu vă spun, dacă vreodată, sper să ajungem în ţara asta să iasă la iveală tot adevărul, o să consideraţi că tot ce aţi avut în emisiunile dumneavoastră de-a lungul anilor au fost glumiţe. Dacă vreodată o să iasă la iveală aproape toate informaţiile şi toate adevărurile, o să vă îngroziţi, ce a fost în această ţară şi încă mai e. Nu la acelaşi nivel, nu la aceeaşi intensitate, dar încă mai e”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a explicat că acest dosar prezintă mecanismul funcţionării acestor mişcări de stradă din România, cine le finanţează şi cum ajung banii în ţara noastră.

“Nu e dosarul meu. Este un dosar generat şi mă priveşte şi pe mine. E un dosar generat de o declaraţie a cuiva, cred că sunt doi sau trei, care au spus lucruri dovedite despre ce s-a întâmplat şi cum funcţionează toate aceste mişcări, cine finanţează, cum finanţează, cum au ajuns milioane de euro în România, ca să finanţeze toate aceste proteste, mişcări, lucruri foarte, foarte grave.  Şi printre alte lucruri a spus şi ce aveau de gând să facă”, a precizat Dragnea.

În august 2018, Liviu Dragnea a susţinut că în aprilie 2017 a fost o tentivă de ucidere a sa, spunând că au fost patru străini care au stat trei săptămâni în Bucureşti, plătiţi de ”un om foarte celebru din lume”. Dragnea a declarat că ştie că a fost şi o anchetă.

”Am avut anul trecut în aprilie o tentativă de a fi omorât. Au venit patru străini, au stat trei săptămâni aici, la Athenee Palace. Mă rog, am scăpat”, a afirmat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite