Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea Liviu, fă puţină linişte ca să auzi ceva: tu ai uitat că eşti doar un PSD-ist condamnat la puşcărie? Noi, nu

100
7 Aug 2016 08:07:55
Ramona Ursu

Şeful comuniştilor, Liviu Dragnea, în tandem cu liderul absolut al playboy-lor rataţi de pe meleagurile mioritice, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, susţinuţi din tribune de plagiatorii judecaţi pentru corupţie Victor Viorel Ponta şi Gabriel Oprea, au încercat, zilele astea, o manevră mizerabilă, tipică pentru nişte politruci.

Cu presa de partid în spate, baronul absolut al PSD-iştilor, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru furt de voturi şi cu o nouă calitate de suspect în dosarul „Bombonica“, şi-a luat avât şi a sărit la tehnocraţi. Nimic nou, până aici. Ba chiar a devenit un soi de zgomot de fundal să auzim cum latră haitele din PSD, ALDE, UNPR, PC şi alte partide de securişti care mai există prin ţărişoara noastră.

De data asta, însă, mafioţii au pus în scenă o dezinformare ca cele moştenite de la tătuca Iliescu, moscovitul care a nenorocit neamul, prin care anunţau că Guvernul Cioloş, nenorociţii ăştia de tehnocraţi care le-au dat cu plagiatele în cap şi le-au scos la iveală hoţiile, vrea să-i pună la plata unor taxe pe veteranii de război. Şi-a început cuplul mafiot Dragnea & Tăriceanu ameninţările la adresa tehnocraţilor şi asaltul asupra poporului. Că depun moţiune de cenzură, că schimbă Guvernul, că nu se poate, dom’le, să arătăm atâta „dispreţ faţă de aceşti oameni care s-au sacrificat pentru România. Dacă acest guvern nu va şti să-şi cenzureze măcar acest dispreţ, îl va cenzura PSD prin moţiune”.

Bun. Trecând peste populismele ieftine, trecând şi peste faptul că numai nişte spălaţi pe creier de antene, nişte proşti absoluţi şi nişte hoţi mai pot crede vreo silabă rostită de Dragnea & Tăriceanu, un lucru, totuşi, trebuie să ne fie clar. Un lucru pe care, de altfel, orice cetăţean îl poate verifica singur şi simplu.

În primul rând, veteranii au aceleaşi facilităţi fiscale, ca şi până acum. Nedreptatea este faţă de soţiile veteranilor şi este făcută exclusiv de Ponta - Dragnea - Tăriceanu - Oprea şi de partidele lor. De ce? Pentru că noul Cod Fiscal, gândit, făcut şi pus în aplicare, anul trecut, de Guvernul Ponta, având votul Parlamentului în care partidele celor de mai sus deţin majoritatea, nu mai conţine un articol esenţial din vechiul Cod Fiscal.

Este vorba despre Articolul 284, în care se specifica faptul că atât veteranii, cât şi soţiile lor sunt scutiţi de la plata impozitelor pentru proprietăţi comune. În noul Cod Fiscal, Guvernul Ponta a introdus Articolul 456, care lasă fără beneficii fiscale partenerii de viaţă ai veteranilor, pentru proprietăţile deţinute la comun. Lucrurile sunt atât de simple, de uşor de verificat şi de înţeles, încât, din nou, numai nişte ticăloşi, nişte spălaţi pe creier şi nişte hoţi ar mai putea susţine că guvernul tehnocrat i-a pus la plată pe veterani şi pe soţiile lor. Ca să fie mai simplă verificarea, las aici şi două linkuri spre Codul Fiscal vechi şi cel nou:

Ce a făcut Guvernul Cioloş? Ce era legal. Adică a pus în aplicare Codul Fiscal, primit moştenire de la Guvernul şi Parlamentul conduse de Dragnea - Ponta - Tăriceanu - Oprea, şi a dat o hotărâre, aşa cum era normal, privind normele de aplicare, prin care, însă, nu s-a schimbat legea fiscală.

Ce va face mai departe Guvernul Cioloş? Premierul a anunţat că va remedia, printr-o ordonanţă de urgenţă, greşeala înaintaşilor lui, adică a puşcăriabililor de mai sus care ameninţă cu moţiunea de cenzură, astfel încât şi soţiile veteranilor să beneficieze, aşa cum se specifica în Codul Fiscal vechi, de scutirea taxelor.

OK. Să revin la hoţi şi ticăloşi. Tovarăşu’ Dragnea, ştiu că foamea de bani e mare în PSD. Ştiu şi că-i imposibil ca nişte politruci penali ca tine să priceapă că nu mai au pe mână chiar toţi banii ţării. Ştiu şi că vă bântuie pe toţi frica de puşcărie şi faptul că nu mai puteţi da, pe bandă rulantă, ordonanţe prin care să călcaţi în picioare legi, magistraţi şi să vă acoperiţi toate golăniile prin care v-aţi ridicat în fruntea neamului. Sunt sigură că ţi-e tot mai greu să-ţi ţii în lesă toţi baronii, turbaţi că nu mai pot fura ţara, prin Guvern.

Dar nu pot să nu mă întreb cât de ticălos poţi fi să îţi imaginezi că, după ce abia a alungat Guvernul tău plin de penali, poporul ăsta, aşa imbecil cum credeţi voi că e, va accepta să-l mai conduceţi? Cât de înapoiat politic poţi fi să crezi că toata ţara asta-i plină doar de nişte asistaţi social, îndobitociţi şi ţinuţi la sapă de lemn, de-un sfert de veac, de PSD-ul vostru mafiot? Cât de nesimţit poţi fi să îţi imaginezi că, după suferinţa numită Colectiv, care a lăsat în lacrimi, pentru totdeauna, ţara asta şi pentru care tu cu PSD-ul tău, Tăriceanu cu partidul lui de infractori şi Oprea, bodyguardul-general care ne-a lăsat moştenire un UNPR plin de securişti, sunteţi responsabili, mai aveţi vreo şansă cu noi?

Cu noi, oamenii care am muncit, atâţia ani, pentru ca voi să ne furaţi. Cu noi, cei care încă mai credem că România nu e complet pierdută. Cei care am învăţat că-n viaţă nu te ridici prin furt şi prin minciună. Cei care nu suntem nici corupţi, nici şantajabili, nici proşti, nici slugi de partid. Noi, oamenii ăştia nebuni şi frumoşi, care ne trezim, zi de zi, cu gândul că ne-am născut în ţara asta nu ca să fugim, scârbiţi de voi, de aici. Ci ca să ne creştem copiii printre valori, aşa cum e normal, în ţara lor.

Mă întreb, tovarăşu’ Dragnea, ce-am mai putea face noi, oamenii ăştia frumoşi despre care-ţi vorbesc, pentru ca tu şi gaşca ta să înţegeţi că nu mai aveţi loc printre noi? Şi cred din ce în ce mai mult că mai lipseşte un pas, doar unul singur al vostru către noi, pentru ca ţara asta să vă aducă aminte, ca unor criminali şi infractori irecuperabili, de ce, toamna trecută, v-a huiduit şi alungat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Ibolya Szekely
7.08.2016, 08:25:54

totusi condamnat intr-un proces politic. Sa nu uitam asta. personajul este nociv ca si toti ceilalti. Dar nu e singurul rau. Foamea si hotia e la fel de mare si in PNL si in celelalte partide.

-53 (93 voturi)
Mandrean Paul
7.08.2016, 08:35:08

Proces politic spuneti? Cred ca nu-i cazul sa fim indulgenti cu Dragnea sau Ponta. In definitiv dispretul PSD pentru romani este de notorietate.

+43 (73 voturi)
Jupânu'
7.08.2016, 08:40:50

Să fim serioși Ibolya. Dragnea nu a fost condamnat într-un " proces politic". A manipulat alegerile și a falsificat listele electorale. In US sau UK, pentru asta intri la pușcărie 20 de ani. Știți ce înseamnă " proces politic" doamnă ? Când cineva este condamnat în justiție pentru convingerile politice pe care le are ! Adică exact ce au făcut rușii în România anilor 1947-1956. Au băgat oamenii la pușcărie pentru că erau liberali, democrat socialiști, țărăniști etc. Nimeni nu l-a condamnat pe Dragnea pentru că e PSD-ist ! Ci pentru că a furat voturi ! În România de azi, în Europa, nu se mai fac procese politice! Nu mai dezinformați, nu mai folosiți termeni falși, de conjunctură ! Daca un politician face o prostie și e condamnat, procesul nu e un proces politic. Necazul e că populația României e semieducată și tot ce spune un nenorocit ca Dragnea ajunge literă de lege pentru niște proști cu opinii, cum sunt majoritatea cetățenilor români. Vă rog să băgați de seamă că am spus " cetățeni români".

+58 (82 voturi)
Scifi
7.08.2016, 08:45:50

Istvane, la ce proces politic te referi? Ala prin care Dragnea e dovedit hot de voturi? Adica tu crezi ca e nevinovat si il acuza unii oameni rai pe nedrept? Pe bune?! Pe urma zici ca nu e singurul rau. Pai nici autoarea nu a zis asta, mai citeste o data articolul daca din prima intelegi mai greu... In fine, tu iti inchei postarea deosebit de inteligenta cu un refren pe care se chinuie Mafia sa-l bage in cap romanilor de vreun sfert de secol: TOTI E LA FEL, BRE!!! Se pare ca la tine a reusit operatiunea, mai Istvane, desi inteleg ca nu esti tocmai roman... Hai pa, mai Istvane, si succes la votat PSD, sau la stat acasa, ca doar toti e la fel, nu? Pentru Ramona Ursu: RESPECT! Intr-o tara in care 90% dintre jurnalisti scriu si vorbesc doar cu gandul la urmatorul cec incasat de la vreun mafiot, trebuie sa apreciem vorbele venite din suflet scrise de un jurnalist...

+51 (69 voturi)
Jupânu'
7.08.2016, 08:28:58

Ramona Ursu, cum e posibil să avem parlamentari condamnați, încă activi, în funcții publice? Faptul că sunt aleși președinți de partid , e ceva ce nu putem schimba. Ține de statutul partidului. Cele ce sunt însă poziții plătite din banul public ar trebui să aibă niște prevederi legale clare : " cine e condamnat în justiție, nu poate deține nici o funcție plătită de la bugetul de stat". Niciodată.

+16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările