Politică

articolul anterior articolul urmator

Dragnea: Maior i-a dat lui Ponta numele procurorilor-şefi: Niţu, Bica şi Kovesi. Erau negociaţi cu Băsescu şi Udrea. Ponta mi-a arătat o hârtie mototolită

15
13 Mar 2018 22:31:43
Autor: Sebastian Zachmann
Liviu Dragnea a început să vorbească despre subteranele politicii
Liviu Dragnea a început să vorbească despre subteranele politicii

Liviu Dragnea a dezvăluit, la Antena 3, că, în 2013, directorul de atunci al SRI, George Maior, i-a dat premierului Victor Ponta lista cu procurorii-şefi, după o negociere cu preşedintele Traian Băsescu şi cu Elena Udrea. „Ponta a scos din buzunar o hârtie mototolită şi mi-a zis să mă uit pe ea“, a rememorat Dragnea, care susţine că şi primul Guvern USL a fost format tot de Maior. „Azi e marţi, 13. Zi cu ghinion pentru mulţi“, a conchis Dragnea.

„Eram în aprilie 2013. Şedinţele de coaliţie se ţineau la Crin Antonescu în birou. La un moment dat, Ponta a scos din buzunar o hârtie mototolită şi mi-a zis să mă uit pe ea, să nu vadă ceilalţi. Erau scrise trei nume: Niţu, Bica, Kovesi. Mi-a zis: «vorbeşte cu doamna Pivniceru, ministrul Justiţiei, să ne vedem mai târziu la tine în birou». La final, m-a tras într-o parte şi mi-a zis: «asta s-a negociat: Niţu la Parchetul General, Bica la DIICOT şi Kovesi la DNA». Am zis: «hai să vorbim cu doamna Pivniceru, care a declanşat o procedură transparentă de selecţie pentru procurorii şefi. De ce să nu continue doamna Pivniceru?» A zis: «a negociat George Maior cu Băsescu». Cred că a zis şi de Elena Udrea. Eu i-am zis că e greşită procedura. L-am întrebat: «I-ai zis luI Crin?» Ponta:  «I-am zis, dar nu e de acord». Doamna Pivniceru a spus: «Nu pot să fac asemenea propuneri. Nu pot să-mi bat joc de cariera mea». Îmi dau demisia, ceea ce a şi făcut. Asta e o parte din povestea numirilor. Numele i le-a dat lui Ponta George Maior“, a spus Liviu Dragnea la Antena 3. 

Liderul PSD a susţinut că, în 2012, la Refrendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, „a fost vândut“ de cei cu care a făcut echipă. 

„Se făcuse planul ca eu să fiu reţinut şi arestat, pentru că nu aveam imunitate parlamentară. În timpul campaniei electorale pentru Referendum se ajunsese la o înţelegere: «hai să nu mergem până la capăt, dar avem nevoie de o victimă». Mi-au spus mulţi atunci: ai fost vândut. Nu mă puteau vinde decât cei care erau în echipă cu mine. Şi Maior, şi Coldea erau implicaţi de partea cealaltă. Credeţi că Maior şi Coldea erau de parte a revoluţiei, erau de partea celor 7,4 milioane de români care i-au spus lui Băsescu să plece? Acest sistem a ajuns la apogeu în vara anului 2012“, a mai spus Dragnea, care a vorbit despre modul în care s-a format primul Guvern USL, apărut ca urmare a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu. Dragnea susţine că tot George Maior a ales miniştrii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

leuldinpanjshir99
13.03.2018, 23:01:32

Chiar e interesant cum se dau in fapt gangsterii. Cine va castiga oare razboiul mediatic, Daddy sau Dottore?

+3 (3 voturi)
SEMPER FIDELIS
13.03.2018, 23:19:27

Atata minciuna n-am mai vazut niciodata. Comunistii erau mici copii pe lanfa i-liberalii astia pesedisti.

+3 (3 voturi)
samurai _x
13.03.2018, 23:02:46

ti e frica rontaiă, seamana a autoincurajare, mai ales ca dupa congresul de carton ti au plecat si ultimii centurionii cu mai mult de 2 neuroni. ai ramas cu verii furaciosii din așexandria te a invatat Asaf Eisin= sa reciti monologuri in caz de panica probabil - urma i ai virat evreului pofticios in cont jumate din bugetul alocat ministerului sanatatii ?

+2 (4 voturi)
Roman Damian
13.03.2018, 23:44:48

Acest COMUNIST CAPITALIST va mere la BULAU

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
14.03.2018, 00:49:20

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările