Dragnea are "mari rezerve" faţă de propunerea lui Tăriceanu privind numirea procurorilor-şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea

Liviu Dragnea susţine că propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de numire a şefilor Parchetelor de către CSM seamănă cu intenţia de a modifica legea electorală, el adăugând că are "mari rezerve" în ceea ce priveşte schimbarea unor proceduri înainte de noile numiri din fruntea unor instituţii.

"Încerc să mă abţin, dar vreau să fac un singur comentariu: seamănă foarte mult cu intenţia de a modifica legea (electorală-n.r). Din câte ştiu, urmează ca în câteva luni şi acolo să se facă nişte numiri", a spus Dragnea, întrebat ce părere are despre propunerea preşedintelui Senatului.

Întrebat dacă PSD va susţine în Parlament o astfel de propunere, liderul social-democrat a spus că "deocamdată nu vorbim despre a susţine nişte intenţii".

"Am rezerve pentru că şi acolo (la Parchete – n.r.) se fac numiri în câteva luni şi este similar cu ceea ce se intenţionează la legea alegerilor locale, adică să schimbăm regulile foarte repede înainte de a se face aceste numiri. Am mai văzut aşa ceva în 2005, când guvernarea PSD, guvernarea Năstase introdusese acest sistem convenit cu Uniunea Europeană, şi a venit guvernarea ultra-democratică a lui Băsescu şi Monica Macovei şi care au făcut ca aceste numiri să fie politice. Nu discut care variantă este mai bună, dar noi avem foarte mari rezerve când apar dorinţe de modificare a unor proceduri exact înainte să se întâmple numirile respective", a adăugat Liviu Dragnea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat joi că vrea să depună un proiect de lege prin care preşedintele României să nu mai facă numirile-cheie din justiţie, cum ar fi pentru funcţiile de preşedinte ICCJ, procuror general, procuror şef al DNA, procuror şef al DIICOT.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite